Categories: DruštvoVesti

Elma Elfić Zukorlić: Ćutim još, ali ne znam dokle ću! Sin mi je na dženazi klanjao u drugom redu! Nasrnuli na nas zbog ljubomore

Elma Elfić Zukorlić posle smrti supruga Muamera Zukorlića našla se na udaru dela njegove porodice. I ćutala je, kaže, ćuti i dalje, ali ne zna dokle će izdržati.

Ona je juče, posle incidenta na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru čija je predsednica, a gde su se sukobile dve grupe obezbeđenja, staro koje je vodio Zukorlićev brat Muhamed i novog koji je ta visokoškolska ustanova anlagažovala po ugovoru, objavila i fotografije svoje i Zukorlićeve dece uz poruku: “Ko čuva muftijin amanet? Ili bolje pitanje: Kome smeta muftijin amanet?”

Na pitanje novinara lista Kurir, na koga se ta poruka tačno odnosila i kome zapravo smeta muftijin amanet, odnosno, očigledno njihova deca na koje kroz fotografije aludira, Elma Elfić Zukorlić kaže:

“Izjava se odnosila se na sve one koji se kunu u Muftijin emanet, a od prvog dana od njegovog ukopa su nasrnuli na moju maloletnu decu i mene. Razapeli su strele na nas, umesto da nam budu štit. Iz poštovanja prema rahmetli muftiji, ćutala sam i i dalje ćutim i ne znam dokle ću izdržati. Samo ću vam reći da je moj sin dženazu ocu na trgu klanjao u drugom redu, a ne u prvom redu sa porodicom”

Zukorlićeva udovica objašnjava i zbog čega su odnosi sa delom njegove porodice takvi kakvi jesu:

“Ljubomora koja je taložena zbog njegove ljubavi, poštovanja i poverenja koju je gajio prema meni i deci je isplivala nakon smrti. Želeći da nas degradiraju, omalovaže i izbrišu, iako se on za života javno ponosio nama. Za razliku od svih njih koji me napadaju, o mom radu sa muftijom svedoče audio i video snimci i fotografije, njegovi govori i gostovanja gde govori o meni, pesme koje mi je pisao, rezultati koje sam dala na polju Islamske zajednice i obrazovanja kao i u muftijinom životu i radu”  kazala je ona.

Otkriva i još jedan detalj iz poslednjih dana života Muamera Zukorlića:

“Zadnji ručak u Klubu poslanika slavio je sa najbližim saradnicima moje imenovanje na poziciju pomoćnika ministra. A cveće sam dobila od Jahje Ferhatovića (poslanik SPP i jedan od najbližih saradnika pokojnog Zukorlića, prim. aut. ) koji je danas idejni vođa napada na mene. Napadajući nas, oni zapravo napadaju rahmetli muftiju i njegov privatni i poslovni život. Skoro 18 godina bila sam njegov najbolji prijatelj, saborac i supruga”

 

Izvor: RTVNP/Kurir

 

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

10 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

23 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

23 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

24 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

2 days ago