Categories: DruštvoVesti

Novi Pazar: Iftaru u organizaciji Burse prisustvovalo više od 1.000 osoba

Više od 1.000 ljudi prisustvovalo je večerašnjem iftaru u Novom Pazaru koji je u tom gradu organizovao turski grad Bursa. Iftaru u najvećem gradu regije Sandžak osim građana, humanitarnih i NVO aktivista, privrednika, prisustvovale su delegacije Grada Novog Pazara, lokalne samouprave Tutin, predstavnici Islamske zajednice Srbije, Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Sandžačke demokratske partije i Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Zahvalnost prisutnima što su se odazvali pozivu i prisustvovali iftaru, uputio je gradonačelnik Burse, Alinur Aktas. On je u obraćanju naglasio da je iftar bio prilika da se uputi i dova, da se učvrsti bratstvo i zajedništvo naroda Turkiye i žitelja regije Sandžak.

“Najpre želim da kažem da mi u Novom Pazaru nismo gosti, ovde smo večeras u svojoj kući. Sva lepota ramazana prisutna je ovde večeras. Moram da iskoristim ovaj momenat da predsedniku Socijaldemokratske partije Srbije, Rasimu Ljajiću poželim brz oporavak od povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći, a da porodici stradalog u tom udesu izrazim saučešće. Zahvalnost dugujemo predsedniku Parlamentarne grupe prijateljstva Turkiye i Srbije, Mustafi Esginu, koji je bio inicijator da se okupimo u Novom Pazaru na ovom iftaru. Među nama se nalaze tri narodna poslanika koji imaju blizak kontakt sa ovim krajem, među nama su ugledni biznismeni i predstavnici AK partije, počasni konzul Srbije u Bursi. Mi se nakon dva dana, koliko smo proveli u Sandžaku, vraćamo kućama, a tamo nosimo najlepše utiske. Uveren sam da će se naša saradnja intenzivirati nakon potpisivanja sporazuma o bratimljenju Burse i Novog Pazara“, rekao je gradonačelnik Burse, Alinur Aktas.

Okupljenima se na iftaru obratio i prvi čovek Novog Pazara, Nihat Biševac. On je građane informisao o rezultatima današnjih razgovora delegacija Novog Pazara i Burse i mogućnostima da se nakon bratimljenja realizuju brojni projekti i intenzivira saradnja.

„Iskoristiću priliku da zahvalim gradonačelniku Burse, Alinuru Aktasu, na inicijativi koju smo čuli na današnjem sastanku, a koja se odnosi na bratimljenje Novog Pazara i Burse. To će značiti da će saradnja napredovati kako bi uspistavili još čvršće i jače prijateljske i bratske odnose sa narodom Turkiye, jer nas spajaju rodbinske i istorijske veze. Mi imamo razloga da budemo posebno radosni zbog dobrih odnosa Republika Turkiye i Srbije, rezultati istorisjki dobrih odnosa su vidljivi i u Novom Pazaru gde se realizuju najveći projekti i gde je otvoreno konzularno predstavništvo. Zahvaljujem na podršci i željama za oporavak našeg brata Rasima Ljajića, i ja molim Boga da se što pre oporavi i vrati među nas, svoju braću“, kazao je okupljenima gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Iftar u organizaciji Burse dan pre Novog Pazara organizovan je i u opštini Tutin.

Podsetimo, delegacija Burse je u dvodnevnoj poseti regiji Sandžak. Delegaciju čine narodni poslanici AK partije iz Burse, gradonačelnik tog grada i počasni konzul Srbije u Bursi. Oni su tokom dana u Novom Pazaru imali niz odvojenih sastanaka sa rukovodstvom Grada, zdravstvenih ustanova i predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Susretima su prisustvovali i ambasador Republike Turkiye u Srbiji, Hami Aksoy, konzul Turkiye u Novom Pazaru, Basar Basol i predsednik Parlamentarne grupe srpsko-turskog prijateljstva, dr Muamer Bačevac.

Anadolu / A.N.

 

 

Podeli

N N

Recent Posts

Napad na policiju u Tutinu: Nepoznata lica pucala u kopnenoj zoni bezbednosti

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima, koji su danas iz vatrenog oružja…

5 hours ago

Sjajan meč Pazarca u Rimu: Medvedev u tri seta savladao Međedovića

Danil Medvedev posle velike borbe u Rimu savladao fantastičnog Hamada Međedovića.

7 hours ago

”Rumelisiad” organizuje Balkanski ekonomski samit u Beogradu

U organizaciji turskog udruženja privrednika ''Rumelisiad'' u Beogradu će u četvrtak, 16. maja biti održan…

11 hours ago

Novi Pazar – Spartak 0:1

Sejduba Suma pogodio stativu iz penala u 45. minutu.

11 hours ago

Dejan Aleksić dobitnik književne nagrade ”Ismet Rebronja”

Na konkurs za regionalnu pjesničku nagradu ''Ismet Rebronja'' koji organizuje narodna biblioteka ''Dositej Obradović'' iz…

12 hours ago

Učenici Medicinske škole drugi u zemlji u pružanju prve pomoći

Učenici srednje Medicinske škole "Dva heroja" iz Novog Pazara osvojili su drugo mesto na Republičkom…

13 hours ago