DruštvoVesti

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru sve poviljnija

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru kada je koronavirus u pitanju iz dana u dan sve je bolja. Iako još uvek ima slučajeva oboljevanja, može se reći da su te brojke znatno manje. Iz ZZJZ ipak apeluju na građane da se pridržavaju osnovih mera zaštite i da se vakcinišu.

“Koronavirus još uvek je među nama iako svi parametri pokazuju da se situacija iz dana u dan poboljšava. Ono što mi savetujemo je da se građani ipak još uve pridržavaju onih osnovnih mera zaštite jer jedino tako možemo doći do potpune stabilizacije i reći da smo konačno pobedili ovu pošast”, kazala je dr Majda Iković iz novopazarskog ZZJZ. Ona je iznela podatke obrađene za vikend pa je u tom periodu bilo 297 urađenih brzih antigenskih testova od kojih je bilo njih 17 pozitivno, na poslatih 77 PCR testova 8 je bilo pozitivno tako da to iznosi 6 procenata što je znatno manje u odnosu na prethodnih dvadesetak dana.

Na bolničkom lečenju ternutno se nalazi 5 pacijenata i što je najbitnije sa lakšom kliničkom slikom. “Ono što nas još uvek zabrinjava je mali procenat vakcinacije, građani su baš nezainetresovani tako da prem aevidenciji koju vodimo, dnevno bude u proseku 5 imunizacija”, kazala je dr Iković.

Građani koji žele da svoje zdravlje i svojih bližnjih zaštite od ovog virusa koji je, kako reče dr Iković, još uvek među nama, neka se vakcinišu. Punkt u Domu zdravlja je svakodnevno otvoren a svih vakcina ima dovoljno.

B.V.

 

Podeli