Završeno takmičenje “Pažljivkova smotra 2022.”

Učenici Osnovne škole “Bratstvo ” osvojili su prvo mesto u okviru finalnog nadmetanja učenika prvog razreda na gradskoj smotri „Pažljivkova pravila 2022“. Njihovi drugari iz OŠ “Avdo Međedović” najbolji su u kategoriji drugog razreda. Mlađi osnovci su odmerili znanja u poznavanju saobraćaja, a manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom republičke Agencije za bezbednost saobraćaja, Grada Novog Pazara i Saveta za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara. Nesebičnu podršku realizaciji projekta pružio je Aktiv direktora osnovnih škola sa područja lokalne samouprave.
„Reč je o kreativnomnačinu učenja osnovnih pravila u saobraćaju, sa ciljem izradnje zdravih stavova i oblika ponašanja među najmlađim učesnicima u saobraćaju.  Zajedničkim radom prosvetnigh radnika i nadležnih institucija možemo ostvariti dalekosežne rezultate, korisne generacijama koje dolaze. Cilj je da smanjimo broj stradalih u saobraćaju, broj saobraćajnih nezgoda i da deci približimo pravila čije će ih usvajanje voditi koz život,a to je najlakše kroz princip „vidi, budi viđen“, rekao je Hidajet Plojović, član Saveta za bezbednost saobraćaja.
Sem sticanja znanja i primene tog znanja u praksi, osnovcima je u okviru Smotre omogućeno da se upoznaju i druže i razvijaju takmičarski duh.
„Deca u ovom, ranom školskom uzrastu jasno razumeju i najbolje usvajaju saobraćajna pravila na adekvatan način. Manifestacija je uspeh dece – učesnika ali i nas učitelja, kao i organizatora, roditelja, jer smo svi zajedno uspešno obavili jedan izuzetno važan zadatak“, poručili su učitelji nakon proglašenja pobednika smotre.

Podeli