Region

Labović: Novi Pazar je izuzetna destinacija i privlači sve veći broj turista

Srbija će biti tražena destinacija i ove godine, istakla je u razgovoru za Vijesti RTV Novi Pazar, direktorica Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, te dodala kako je Novi Pazar izuzetna destinacija koja privlači sve veći broj turista.

 Na svakom Sajmu je to za mene nezaobičszns prezentacija. Zaista joj se radujem. Novi Pazar je destinacija sa tako puno kvalitetne turističke ponude. Na prvom mjestu kulturno istorijsko bogatstvo Novog Pazara je izvanredno. Priroda, ljudi na prvom mjestu, gastronomija. Zaista veliki aduti Novog Pazara kojima privlači veliki broj turista. Jako je dobro što se i smještajni kapaciteti renoviraju.Što imamo kapacitete koji su već sređeni, koji se grade. Tako da Novi Pazar zavređuje svaku pažnju.

Direktorica Turističke organizacije Srbije ističe da je veoma zadovoljna posjetom na Sajmu u prva dva dana.  Broj posjetilaca svakim danom je sve veći, kao i sastanaka čiji je cilj promocija zemlje kao turističke destinacije, te učvršćivanje saradnje sa turističkim organizacijama zemalja regiona.

Veoma smo zadovoljni što smo imali priliku da ugostimo nekoliko ministara iz inostranstva. To nas veoma raduje jer smo imali priliku da napravimo dosta dobrih bilateralnih sastanaka koji će nam pomoći u daljoj realizaciji našeg posla. Danas, takođe, interesovanje zaista veliko. Imali smo puno sastanaka . Ono što želim da napomenem, a što je vezano za današnji dan je da smo imali jako kvalitetan sastanak sa potpredsjednikom Turkish Airlanes. Razgovarali smo o budućoj saradnji, zajedničkim promotivnim aktivnostima s obzirom da je Turska za nas jako važno inostrano tržište. Potpisali smo i sporazum sa Nacionalnom Turističkom organizacijom Crne Gore o zajedničkim promotivnim aktivnostima, tako da na sajmu imamo dosta poslovnih aktivnosti ali ono što nas posebno raduje, daleko više posjetilaca koji dolaze kod nas na štand da se informišu o Srbiji. To nam daje optimizam da će Srbija ove godine biti tražena kao turistička destinacija.

Labović je gostovanje u Vijestima RTV Novi Pazar, iskoristila da pozove građane da posjete Sajam i budu gosti na promociji Novog Pazara kao sve trženije turističke destinacije. Novi Pazar će se posjetiocima Međunarodnog sajma turizma, predstaviti sutra u 13h, u Hali 4.

LG!cić

Podeli