Sport

FON stiže u “Pendik” (petak, 19.00)

Futsal tim Novog Pazara dočekuje ekipu FON-a u 13. kolu Prve lige Srbije, a sportski direktor domaćina Ismail Dupljak rekao je da se preduzimaju sve mere u cilju što bolje organizacije predstojećeg derbija.

“Ne želimo da zaboravimo i oprostimo nemile događaje iz prošlogodišnje ‘majstorice’ za prvaka države. Hoćemo, ipak, da pokažemo kakvi smo domaćini, kao i da smo bolji ljudi. Pozivamo naše najbolje pristalice da navijaju u fer i sportskom duhu”, rekao je Dupljak.

On je dodao da klub u organizaciji sutrašnje utakmice sarađuje sa komesarom za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije i Policijskom upravom Novi Pazar.

“Moramo dalje, kao sportski kolektiv i grad. Želimo da se i ove sezone borimo za trofeje na domaćoj sceni, pa ne bi trebalo da sebi otežavamo na tom putu”, zaključio je Dupljak.

FON i Novi Pazar su pre devet meseci u Beogradu igrali odlučujuću utakmicu finala plej-ofa, u kojoj je pobeda FON-a vredna titule prvaka Srbije ostala u senci fizičkog napada na lekara gostujućeg tima Denisa Bošnjaka.

Osvajač duple krune treći je u šampionatu sa 26 bodova, šest više od petoplasiranog Novog Pazara.

Osim toga, FON je posle penala u Ivanjici završio ovogodišnje takmičenje u Futsal kupu Srbije, a Pazar je na isti način u Novoj Pazovi stigao do četvrtfinala.

Ovosezonski prvenstveni duel odiran pre tri meseca u Beogradu dobio je FON sa 2:1.

“Možda trenutno imaju nešto lošije rezultate, ali i dalje su u vrhu i iluzorno je trošiti resči o njihovom kvalitetu. Znamo šta nosi meč i koliko je naboja. Očekuje dobru predstavu i našu pobedu u fer i koretktnoj igri”, rekao je trener Pazara Miloš Todorović.

Novi Pazar i FON igraju u petak od 19 časova u Sportskoj dvorani Pendik.

“Očekujem punu dvoranu. Što se meča tiče, mislim da neće biti mnogo taktiziranja jer kad je atmosfera uzavrela mnogi dogovori padaju u vodu. Navijači nam daju vetar u leđa, a ja se nadam da ni rezultat neće da izostane”, kazao je Todorović.

M. Minić

Podeli