DruštvoVesti

DUNP: Komemorativni skup povodom smrti prof. dr Miladina Kostića

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u prisustvu članova porodice, prijatelja, nastavnika, saradnika i studenata održana je komemoracija povodom smrti dr Miladina Kostića, redovnog profesora i rektora u periodu od 2012. do 2021. godine.

Na početku komemorativnog skupa, koji je otvorio rektor Državnog univerziteta prof. dr Bratislav Mirić, minutom ćutanja prisutni su odali  poštu  nedavno preminulom Miladinu Kostiću.

„Njegov odlazak je veliki gubitak za Državni univerzitet u Novom Pazaru, čijem je napretku bio posvećen do samog kraja svog života,“- rekao je rektor Mirić.

O životu i delu Miladina Kostića govorio je rukovodilac master i doktorskih studija Državnog univerziteta u Novom Pazaru dr Ćemal Dolićanin, profesor emeritus. Prema njegovim rečima, prof. dr Miladin Kostić je „sa velikom predanošću i energijom obavlјao  sve poslove vezane za razvoj i prosperitet Državnog univerziteta u Novom Pazaru, ali je  posebno bio vezan za svoju ulogu profesora i studente. Najveće pohvale od strane studenata donosilo mu je insistiranje na redovnosti i kvalitetu nastave,“- istakao je Dolićanin.

U svom obraćanju prof. dr Senad Ganić, šef Departmana za pravne nauke, naglasio je da je profesor Kostić ostavio trajan pečat u radu institucije na čijem čelu je bio, posebno kroz poverenje koje je pružao mlađim saradnicima.

Predsednik Studentskog parlamenta Izet Cama istakao je trajnu i nesebičnu podršku i razumevanje koje je prof. Kostić gajio prema studentima.

Prof. dr Miladin Kostić preminuo je posle kratke i teške bolesti 29. 12. 2021. godine, a komemorativni skup na Državnom univerzitetu organizovan je posle  poboljšanja epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom.

Izvor: DUNP

Podeli