Categories: DruštvoVesti

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru malo bolja

Trenutna epidemiološka situacija u odnosu na protekli mesec znatno je bolja, kazala je načelnica Infektivnog odeljenja Opšte bolnice Novi Pazar, dr Binela Mavrić. Iako je stanje bolje, ona je ipak uputila apel građanima da se i dalje pridržavaju protivepidemioloških mera kako bi uspeli da smanjimo širenje virusa i broj zaraženih.

“Iako je epidemiološka situacija u Novom Pazaru još uvek nestabilna, ipak mogu da kažem da je znatno bolja u odnosu na januar mesec kada je bilo mnogo pozitivnih na koronavirus i hospitalizovanih, ali još uvek se ne smemo opuštati”, kazala je načelnica Infektivnog odeljenja OB Novi Pazar, dr Binela Mavrić. Ona je upoređujući situaciju ovog u odnosu na protekli mesec januar zadovoljna bar kada je u pitanju broj hospitalizovanih.

Doktorka Mavrić je napravila u poređenje epidemiološke situacije iz septembra i oktobra meseca gde je istakla da je u tom periodu bio veliki broj hospitalizovanih iz mlađe populacije stanovništva koji su mahom bili nevakcinisani i koji su imali veoma tešku i lošu kliničku sliku te da je bilo i smrtnnih ishoda.

U velikoj meri na broj obolelih, hospitalizovanih i umrlih uticalo je i neodgovorno ponašanje građana koji se nisu pridržavali protiveepidemioloških mera.

Prema podacim akoje nam je dala dr Mavrić, trenutno se na bolničkom lečenju od posledica koronavirusa nalaze 33 pacijenta što je znatno manje u odnosu na januar kad ih je bilo blizu 90. Dodala je i to da se većina sugrađana sa simptomima koronavirusa u velikoj meri odlučuju za pregled u privatnim ambulantama ili čak lečenje na svoju ruku u kućnim uslovima, pa da se samim tim nikada nije imala tačna brojka obolelih.

B.V.

Podeli

Biljana Veljovic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

13 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

1 day ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

1 day ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

1 day ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

1 day ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

1 day ago