Categories: DruštvoVesti

NSZ: Novi sajt na staroj adresi

Novi veb-sajt Nacionalne službe za zapošljavanje zvanično je počeo sa radom na staroj adresi –www.nsz.gov.rs i značajno je unapređen u odnosu na prethodni sajt. Nova verzija korisnicima nudi bolji pregled sadržaja, kao i mogućnost za lakše posredovanje pri zapošljavanju.

Izgled i funkcionalnost sajta napravljeni su po uzoru na druge evropske institucije koje su pandan Nacionalnoj službi.

Novi sajt redovno se ažurira kako bi se javnost blagovremeno informisala o aktivnostima koje NSZ sprovodi na polju zapošljavanja, kao i kada su u pitanju programi i mere kojima se povećavaju šanse za uspešno zapošljavanje različitih kategorija stanovništva. I nezaposleni građani i poslodavci sada će moći da na jednostavniji način iskoriste mogućnosti koje pruža novi sajt, kako bi što lakše ostvarili svoje interese u pronalaženju posla ili radnika, navode iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Na novom sajtu nezaposlenima i poslodavcima dostupni su odgovori na sva pitanja koja se tiču prijave na evidenciju, mera aktivne politike zapošljavanja, konkursa, podrške u izboru ili promeni karijere, kao i ostvarivanja prava na novčanu naknadu za vreme nezaposlenosti. Takođe, u informativnim rubrikama mogu se naći i sve ostale informacije, vesti i saopštenja koja se tiču delokruga rada i aktivnosti NSZ na polju smanjenja nezaposlenosti u našoj zemlji.

Izradu novog veb-sajta Nacionalne službe za zapošljavanje podržao je globalni program Nemačke razvojne saradnje„Migracije i dijaspora“, koji u Srbiji sprovodi GIZ, a koji ostvaruje dobru saradnju sa partnerskim institucijama u našoj zemlji, pružajući im adekvatnu podršku u skladu sa njihovim potrebama.

 

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

5 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

12 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

12 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

12 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

12 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

12 hours ago