DruštvoVesti

U Novom Pazaru počela sa radom prva privatna registovana specijalna bolnica za interne bolesti sa hiperbaričnom medicinom

 Prva privatna registrovana specijalna bolnica u ovom regionu za interne bolesti sa hiperbaričnom medicinom “M-Medical Clinic” koja se nalazi u Novom Pazaru, počela je sa radom. Ono što je značajno je da ova bolnica ima potpisan ugovor sa Rpubličkim fondom za zdravstveno osiguranje za pružanje usluga hiperbarične medicine, odnosno, da će pacijenti lečenje moći da ostvare preko lekarskog uputa. Bolnica pruža i usluge dnevne bolnice kao i stacionarnog lečenja.

“M-Medical Clinik” je savremeno opremljena bolnica, jedina ovog tipa u regionu za interne bolesti sa hiperbaričnom medicinom. Ova klinika je u mogućnosti da osiguranicima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje  na osnovu odgovarajuće dokumentacije pruži usluge treapije hiperbaričnom komorom”, kazala je Jelena Doderović.

“Potpisani ugovor sa fondom za zdravstveno osiguranje omogućava lečenje pacijenata za izvesna oboljenja, a to su uglavnom sporo zarastajuće rane, dijabetes, suženje krvnih sudova, trovanje uglen-monoksidom, osteomijalitis kao i preko 100 drugih dijagnoza”, objasnio je specijalista vazduhoplovne medicine dr Saša Jovanović.

Lečenje na lekarski uput u ovoj bolnici moći će da dobiju pacijenti sve od Kosovske Mitrovice pa do Užica. Direktor Doma zdravlja u Raški dr Milisav Galjak kaže da je sada lečenje pacijenata iz ove ove opštine, koji imaju indikacije za korišćenje hiperbarične komore mnogo lakše.

“Ono što smo mi danas videli ovde možemo samo da konstatujemo da je ovo klinika ne za 21. već za 22. vek i da građani okolnih gradova kao i Zlatiborskog okruga čiji sam ja predstavnik kao zamenik generalnog direktora ZC Užice mogu dobiti zdavtvenu zaštitu kako zaslužuju”, kazao je dr Altan Hamidović.

Prednost lečenja u ovoj bolnici ogleda se i kroz ekonomski deo., a to znači da pacijenti neće imati troškove putovanja i smeštaja kao pre kada su morali ići u hiperbaričnu komoru recimo u Vrnjačku Banju.

“M-Medical clinic” pruža i usluge takozvane dnevne bolnice kao i stacionarnog lečenja kao i usluge laboratorije.

Klinika radi svakog radnog dana od 8 do 20 kao i subotom a u njoj ordiniraju vrsni lekari specijalisti iz oblasti gastroenterologije, kardiologije, pulmologije, nefrologije, endokrinologije, hematologije i reumatologije a mogu se obaviti i konsultativni pregledi iz svih ostalih grana medicine.

B.V.

Podeli