Categories: DruštvoVesti

Uključite se u besplatne onlajn obuke NSZ

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović danas je sa predstavnicima GIZ-a potpisao primopredaju digitalne platforme za besplatne onlajn obuke – „Aktivno traženje posla“ i „Put do uspešnog preduzetnika“.Obe obuke, koje NSZsprovodi,a čija realizacija je omogućena uz podršku globalnog programa Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“koji u Srbiji sprovodi GIZ, svi zainteresovani mogu da pohađaju preko platforme za učenje na daljinu.

Obuka za aktivno traženje posla namenjena je nezaposlenim licima koja žele da ovladaju tehnikama traženja posla i pripreme se za tržište rada i razgovor sa poslodavcem, dok je obuka Put do uspešnog preduzetnika namenjena nezaposlenim licima koja žele da pokrenu sopstveni posao.

Obukama u onlajn formatu obuhvaćene su sve programske celine standardnih obuka za nezaposlene koje se redovno organizuju u filijalama Nacionalne službe, ali i niz novih tema kao što su: uloga društvenih mreža u traženju posla, digitalni marketing ili animacije sa primerima ponašanja na razgovoru sa poslodavcem.

Nove onlajn obuke NSZ zasnovane su na interaktivnim audiovizuelnim sadržajima i omogućavaju praćenje lekcija tempom primerenim svakom pojedincu, po želji i više puta. Posebnu novinu predstavljaju onlajn verzije ovih obuka na romskom jeziku, namenjene nezaposlenim licima romske nacionalnosti.

Кorišćenje platforme je veoma jednostavno, a nezaposlena lica obuku mogu pohađati preko bilo kog uređaja (mobilni telefon, tablet, laptop, desktop računar), bez potrebe instaliranja bilo kakvog dodatnog softvera. Za sve dodatne informacije u vezi sa pohađanjem navedenih onlajn obuka, nezaposleni sugrađani mogu da se obrate svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ.

Digitalizacija i modernizacija usluga Nacionalne službe za zapošljavanje u skladu je sa standardima usluga karijernog vođenja i savetovanja koji se globalno primenjuju u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, socijalne zaštite i omladinske politike.

 

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

14 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

21 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

21 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

22 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

22 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

22 hours ago