Categories: DruštvoVesti

Matić: Formiran Кontakt centar za oblast unutrašnje trgovine i zaštite potrošača

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je resorno Ministarstvo za trgovinu formiralo Кontakt centar za oblast unutrašnje trgovine i zaštite potrošača, koji se dobija pozivanjem na broj 0800 104 107 i putem kojeg će građani i privreda moći da se upoznaju sa aktuelnim pravnim okvirom, kao i da dobiju sve potrebne informacije od operatera.

,,Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija kontinuirano radi na unapređenju zakonodavnog okvira i stvaranju uslova za fer i pravednu tržišnu utakmicu na jedinstvenom tržištu Republike Srbije. Formirani kontakt centar će omogućiti informisanje i savetovanje građana, odnosno potrošača i predstavnika privrede i to je još jedan način na koji želimo da im se približimo i uključimo ih u ovaj proces”, rekla je Matić.

Ona je dodala da se vlasnici, menadžeri i zaposleni u privrednim subjektima, kao i preduzetnici ovim putem takođe mogu brzo uputiti u postojeća zakonska rešenja i prikupiti osnovne informacije o propisima koji su u pripremi, kao i na koji način mogu i sami da učestvuju i njihovoj pripremi, slanjem svojih komentara, primedbi i sugestija.

Pozivanje broja 0800 104 107 je besplatno za sve zainteresovane korisnike. Biranjem opcije 1 dobijaju se informacije i podrška u vezi unutrašnje trgovine, dok se biranjem opcije 2 dobijaju informacije u vezi zaštite potrošača.

 

Senada Kalić

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

2 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

15 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

15 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

15 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago