Categories: DruštvoVesti

Državni sekretar Senad Mahmutović član delegacije Republike Srbije koja je juče boravila u Turskoj

U delegaciji koja je juče boravila u jednodnevnoj poseti Turskoj, a povodom održavanja treće sednice Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske bio je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović. Jučerašnju posetu ocenjuje izuzetno važnom, a na marginama tog događajaja Mahmutović je imao i niz važnih sastanaka sa najvišim zvaničnicima Republike Turske.

Mahmutović je u izjavi za Dnevnik RTV Novi Pazar kazao da je izuzetno počastvovan što je kao nako ko dolazi iz Sandžaka bio član delegacije Vlade Republike Srbije koja je boravila u poseti Republici Turskoj i tom prilikom se pored predsednika Erdogana sastao i sa, kako je rekao, najznačajnijim ministrima. On naglašava da je čak 11 ministara Vlade Republike Tursko prisustvovalo sednici Saveta, predstavnici Parlamenta, TIKA-e, ali i brojni uticajni privrednici.

Mahmutović je imao bilateralni sastanak sa turskim ministrom poljoprivrede kao i sa ministrom spoljnih poslova Republike Turske Mevlutom Čavušogluom sa kojim je razgovarao o njegovoj nedavnoj poseti Novom Pazaru, prilikom otvaranja Generalnog konzulata Republike Turske u ovom gradu.

”Tokom tih razgovora sveli smo utiske o toj poseti i razgovoru koje smo tada imali sa Rasimom Ljajićem. Takođe moram da prenesem selame ministra unutrašnjih poslova Republike Turske koji prema Novom Pazaru i Sandžaku, svim njegovim građanima, gaji jedan poseban odnos. Pored toga bilo mi je veliko zadovoljstvo da razgovaram sa predstavnicima Ministarstva infrastrukture Turske o značajnim infrastrukturnim projektima u Sandžaku koji se odnose na izgradnju autoputeva ali i regionalnih putnih pravaca, te da od njih čujem pohvale za njhovog kolegu, državnog sekretara u Ministarstvu infrastrukture Republike Srbije Enesa Buhića na račun njegovog kompletnog angažmana i vođenje pomenutih projekata” kazao je Mahmutović.

 

 

 

 

 

Razgovarala: Senada Kalić

 

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

12 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

19 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

19 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

19 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

19 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

19 hours ago