Sport

Kolašinac: Ugovori za najbolje omladince

Sportski direktor fudbalskog superligaša Novog Pazara Kenan Kolašinac najavio je da će taj klub tokom narednih dana potpisati profesionalne ugovore sa najboljim igračima iz sopstvene omladinske škole.

“Potpisaćemo nekoliko darovitih momaka. Cilj je da uskoro imamo okosnicu tima sastavljenu pretežno od igrača iz našeg grada i talentovanih mladih fudbalera iz okruženja”, rekao je Kolašinac.

On je izrazio očekivanje da će Novi Pazar ubuduće moći da se pohvali promocijom mladih igrača u prvotimce.

“U nastavku elitnog takmičenja ne bi trebalo da imamo problema sa bonus igračima jer smo u značajnoj meri pojačali konkurenciju u tom segmentu. Moramo više pažnje da posvetimo fudbalerima koji će vrlo brzo biti nosioci naše igre”, napomenuo je Kolašinac.

Doskorašnji trener prvog tima Novog Pazara naveo je da bi mladi igrači trebalo da traže priliku u seniorskim timovima i da im je taj staž veoma bitan u ovom periodu fudbalskog razvoja.

“Naši talentovani igrači, koji bi u bliskoj budućnosti, uz kvalitetan rad, trebalo da imaju zavidne karijere, moraju da se izbore za što više minuta u našoj Super ligi. Opcija je i stasavanje u Prvoj lige Srbije, kao i u za razvoj veoma interesantnoj Srpskoj ligi”, ocenio je Kolašinac.

“Svi koji su prepoznati kao budućnost kluba, biće adekvatno praćeni tamo gde nastupaju. Želimo da maksimalno spremni dočekaju priliku da pruže očekivane partije u Novom Pazaru”, dodao je on.

Pripreme Pazaraca za nastavak sezone u Super ligi Srbije, u kojoj trenutno zauzimaju 14. mesto među 16 timova, počele su 10. januara, a klub je do sada pojačao redove dovođenjem Milana Jokića, Filipa Jovića, Jasmina Trtovca i Slobodana Rubežića

S druge strane, članovi Novog Pazara više nisu Nemanja Andrijanić, Nemanja Kojčić, Vladimir Bubanja, Adnan Islamović i Nemanja Mladenović.

“Očekujemo da nas pojačaju još eventualno dvojica fudbalera”, najavio je Kenan Kolašinac.

M. Minić

Podeli