EkonomijaVesti

Od januara avionom iz Kraljeva do Istanbula

Er Srbija saopštila je da će od 4. januara saobraćati na redovnim linijama između Niša i Beograda, Istanbula, Frankfurta (Han), Kelna i Ljubljane, dok će iz Kraljeva obavljati letove do Istanbula.

Navedene destinacije će biti povezane dva puta nedeljno, sa izuzetkom linije Beograd – Niš, na kojoj će se obavljati četiri nedeljna leta.

Nacionalna avio-kompanija od januara počinje uspostavljanje linija od javnog interesa sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i aerodroma Morava u Kraljevu, a avio-karte su u prodaji.

Tokom letnje sezone obavljaće se sezonski letovi na linijama Niš-Tivat i Niš-Atina, kao i Kraljevo-Solun i Kraljevo-Tivat.

Er Srbija će na novim linijama leteti do 31. decembra 2023. godine, na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Republike Srbije.

Direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek izrazio je zadovoljstvo što se ponuda kompanije proširuje iz regiona Južne i Zapadne Srbije i Šumadije.

Poručio je da će se na taj način putnicima značajno olakšati planiranje putovanja, ističući da će nove linije doprineti i jačanju komercijalnih i turističkih aktivnosti u tim delovima Srbije.

“Po prvi put se uvode letovi između Niša i Beograda, što će putnicima iz grada na jugu Srbije omogućiti da preko prestonice, kao čvorišta, stignu i do drugih evropskih destinacija u mreži Er Srbije. Takođe, veoma nam je drago što Niš povezujemo i sa Kelnom, našom novom, i petom po redu, destinacijom u Nemačkoj,” rekao je Marek.

 

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/Z. Žestić/Arhiva

Podeli