EkonomijaVesti

Očekujte još 20.000 dinara u februaru! Evo koja grupa građana će dobiti novčanu pomoć države

Pandemija korona virusa promenila je mnoge segmente života u poslednje skoro dve godine, a ostavila je i posledice na ekonomiju na globalnom nivou.

Države su se na različite načine dovijale da ublaže gubitke, a ono što je izvesno je da Srbija, ne samo da prolazi sa minimalnom štetom, već je stigla da poboljša ekonomiju i pomogne građanima. Sa isplatom 20 evra završava se treći krug novčane podrške građanima i privredi. To nije kraj ovakve podrške i će ona biti nastavljena i sledeće godine, najavila je savetnica ministra finansija Siniše Malog, Ana Jović.

Savetnica ministra finansija najavila je novčanu pomoć penzionerima već od februara 2022.

– Za narednu godinu u principu već imamo planiran budžet za 2022. godinu da će najstariji sugrađani dobiti u februaru 20.000 dinara novčane pomoći. Videćemo za dalje kako će sve funkcionisati – rekla je Ana Jović gostujući u emisiji Puls Srbije na Kurir televiziji.

Pored toga, zaposleni u javnom sektoru i penzioneri mogu očekivati povišicu.

– Što se tiče povećanje penzija to će biti 5.5 odsto povećanje već od 1.1.2022. godine. Po istoj švajcarskoj formuli su od 1. januara 2021. penzije bile povećane za 5.9 odsto. Sa 20.000 dinara u februaru, penzionerima će biti olakšan život. Što se tiče zaposlenih u državnim organima, od 1.1.2022. najveći deo će dobiti povećanje od 7 odsto, 8 odstvo dobiće zaposleni u zdravstvenim ustanovima i vojska – rekla je Jović.

 

Izvor: Kurir

Foto: Alo.rs

Podeli