DruštvoVesti

Mural Mladiću bio prekrečen na kratko, desničari obrisali farbu

Farba kojom su pripadnici komunalne milicije prekrečili mural Ratku Mladiću odmah je uklonjena od strane desničarskih grupa koje su jutros došle u Njegoševu ulicu, nakon što je Gradska opština Vračar zvanično saopštila da je mural prekrečen.

Kako su sinoć naveli korisnici društvenih mreža, mural je okrečila komunalna milicija, ali su se već jutros pojavili mladići koji uklanjaju farbu.

Kako javlja reporter Nova.rs s terera, trojica mladića trenutno skidaju belu farbu s murala Ratka Mladića koji je jutros prekrečen. Oni sunđerima skidaju kreča, a doneli su i stolice.

Na okolnu banderu i ogradu terase okačene su srpske zastave.

Skidanje farbe sa murala Ratka Mladića u Njegoševoj Foto: Goran SrdanovSkidanje farbe sa murala Ratka Mladića u Njegoševoj Foto: Goran Srdanov

Za sada nema nikakvog prisustva uniformisane ili policije u civilu. Ekipa Komunalne milicije je prošla pored murala, ali nije htela da reaguje. Jedan prolaznik verbalno je napao i vređao prisutne novinarske ekipe, a zatim se udaljio.

Nova.rs danima je pisala o ideološkom „ratu“ koji se vodio u Njegoševoj ulici, a po svemu sudeći, on se i danas nastavlja.

 

Izvor: Nova.rs

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

 

Podeli