Categories: DruštvoVesti

Počela podela paketa za penzionere sa minimalnim primanjima

Počela je podela paketa sa životnim namirnicama penzionerima čija minimalna primanja iznose 16.000 dinara. Od sredstava Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje obezbeđena su sredstva za kupovinu 500 paketa, dok je dodatnih 50 obezbedilo Udruženje penzionera Novi Pazar.

Podela najavljene pomoći penzionerima sa minimalnim primanjima počela je danas, a penzioneri su za pakete životnih namirnica prijavljivali do 25. novembra.Cilj ove akcije je poboljšanje životnog standarda najugroženijih penzionera.

“Ovakve akcije će biti organizovane i sledeće godine,a sve u cilju pomoći penzinerima koji imaju najniža primanja, obezbeđeno je 500 paketa, a udruženje penzionera je odlučilo da od svojih sredstava kupi dodatnih 50”, rekao je direktor PIO fonda Novi Pazar Mirsad Abdurahmanović.

Ovo je još jedna u nizu akcija, koju su sproveli zajedno ovdašnja Filijala Penzijsko-invalidskog osiguranja i Udruženja penzionera Novi Pazar.
“PIO fond Srbije nam svake godine dodeljuje sredstva, koje mi opredeljuemo za ovu namenu. Kako bi se akcija sporvela u skladu sa epidmeiloškim merama, penzioneri će biti pozivani da preuzmu paket narednih dana, a podela je počela danas” ,kaže ispred Udruženja penzinera Kenan Nokić.

Direktor ovdašnje filijale Mirsad Abdurahmanović govorio je i o novinama i izmenama Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju.

“Penzionere u Srbiji, tako I u Novom Pazaru i Sjenici očekuje povećanje od 5%. Iduće godine će doći do izmene Zakona o penzijskom I invalidskom osiguranju, gde će žene raditi dva meseca duže, odnosno da će steći pravo na penziju sa 63 godine I 4 meseca, dok će kod muškaraca ostati nepromenjeno”, rekao je Abdurahmanović.

Akcija podele paketa sa osnovnim životnim namirnicama se osim Novog Pazara sporvodi i u Tutinu i Sjenici, opštinama koje svojim delovanjem pokriva ovdašnja filijala Republičkog fonda za penzijsko i invladiskog osiguranja.

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Pravoslavni hrišćanski vernici proslaviće sutra Vaskrs

Patrijarh Porfirije služiće u ponoć vaskršnju liturgiju u Hramu Svetog Save na Vračaru, najavila je…

2 hours ago

Prioritet nove vlade je dalji rast privrede, prosečna zarada do kraja 2025. godine biće 1.000 evra

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da je Srbija u periodu od 2018. do…

5 hours ago

Gaza: Od 7. okrobra 2023. godine ubijeno 34.622 Palestinaca

Najmanje 26 Palestinaca je ubijeno, a 51 je povrijeđen u izraelskim napadima u Pojasu Gaze…

23 hours ago

Obilježena godišnjica masovnog ubistva učenika beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar”

Godinu dana prošlo je od kako je učenik beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" K. K.…

23 hours ago

Traga se za pljačkašima kazina

Policija u Novom Pazaru traga za počiniocima koji su u novopazarskom naselju Selakovac iz jednog…

24 hours ago

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

2 days ago