KulturaVesti

KC: Sutra sastanak sa direktorima škola i PU ”Mladost” na temu FSM 2022.

U susret narednom Festivalu stvaralaštva mladih, Kulturni centar Novi Pazar organizovaće sutra sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola Novog Pazara i PU ”Mladost”, a povodom organizacije i realizacije ove značajne manifestcaije čija tradicija je duga 11 godina.

Na sastanku koji će biti održan sutra u Kulturnom centru biće razmatrane mogućnosti  održavanja Festivala stvaralaštva mladih u aktuelnim uslovima, usvajanje propozicija za naredni Festival, jedna od tema će biti i imenovanje koordinatora Festivala, a biće obavljen i žreb kojim ćem biti utvrđen redosled programa škola.

Festival koji ima dugu tradiciju od čak 11 godina zbog aktuelne situacije sa pandemijom korona virusa nije održan poslednje dve godine, a kako bi sve mere bile ispoštovane i kako bi se sprečilo širenje virusa.

Nakon konsultacije sa nadležnim zdravstvenim ustanovama, došlo se do zaključka da je održavanje festivala naredne, 2022. godine moguće, ali uz strogo poštovanje svih protivepidemijskih mera.

Takođe, kako je rečeno za Dnevnik RTV Novi Pazar, Kulturni centar pripremio je i Monografiju Festivala stvaralaštva mladih koja obuhvata period od 11 godina i koja bi uskoro trebala da ugleda svetlost dana.

 

Senada Kalić

Podeli