Categories: PolitikaVesti

Rukovodstvo SDP-a u Prijepolju o važnim pitanjima

U Prijepolju je održan sastanak rukovodstva Sandžačke demokratske partije sa rukovodstvom opštinskog odbora te stranke. Predsednik SDP-a Nihad Hasanović, član  predsedništva Mirsad Jusufović i predsednik Foruma mladih SDP-a Tarik Rupić sa predstavncima stranke u Prijepolju razgovarali su o realizaciji brojnih značajnih projekata koji bi trebali da budu predviđeni i budžetom te opštine, ali i o pripremama za predstojeće parlamentarne, predsedničke i izbore za nacionalne savete na kojima će SDP imati svoju listu.

Opštinski odbor SDP-a u Prijepolju jedan je od većih i bolje organizovanih. Broji 41 mesni odbor. Trenutne aktivnosti u toj opštini vezane su za izradu budžeta. Prema rečima predsednika OO SDP Prijepoje Esada Hodžića u toj opštini poljoprivreda je doživela ekspanziju koju bi opštinska uprava sa budžetom morala da isprati.

Istovremeno, moraju se pratiti i  infratstukrurne potrebe u gradskim naseljima, objašnjava Hodžić, prvenstveno izgradnja novih saobraćajnica i održavanje postojećih.

U toku je projektovanje brojnih, značajnih projekata kakvi su pristupna saobraćajnica novom mostu, obala utvrda u Zulugu i Brodarevu, te sistem za prečišćavanje otpadnih voda sa fabrikom u naselju Zalug.

”Sve su to projekti koji su u toku a koji će sledeće godine morati da se planiraju kako bi i opština Prijepolje uzela učešće, zajedno sa državom i nadležnim ministarstvima i fondovima. U pitanju je veoma obiman posao, a mi smo već mesec dana pre donošenja budžeta i održavanja Skupštine preduzeli aktivnosti kako u samom odboru tako i u mesnim odborima. Želimo da budžet bude slika onog što će stvarno biti urađeno i što će da omogući razvoj opštini Prijepolje” kazao je Hodžić.

U OO SDP Prijepolje aktivno rade i na pripremama za predstojeće izbore.

”To su predsednički i parlamentarni izbori, takođe u sledećoj godini imamo izbore za  nacionalne savete na kojima će SDP, odlukom predsedništva stranke, aktivno uzeti učešće i ulogu i da stane iza članova koji se budu birali, što će reći da će Sandžačka demokratska partija imati i svoju listu na tim izborima” kazao je Hodžić.

Naredne godine predstoje izbori i u mesnim zajednicama, i prema Hodžićevim rečima svi ti izbori su bitni za život svih građana opštine Prijepolje, ne samo Bošnjaka.

U skladu sa tim u SDP-u se već sada vrše ozbiljne pripreme, naglasio je, nakon sastanka sa rukovodstvom stranke,  predsednik OO SDP Prijepolje Esad Hodžić.

 

Senada Kalić

 

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Masters u Madridu: Međedović u finalu kvalifikacija

Novopazarac u borbi za glavni žreb očekuje boljeg iz duela između Džefrija Džona Vulfa i…

9 hours ago

Palestinci napuštaju istočne dijelove Rafaha uoči moguće izraelske invazije

Stotine Palestinaca počele su napuštati kvartove na istoku Rafaha, na jugu Pojasa Gaze, uoči moguće…

10 hours ago

Izraelska vojska 213 dana izvodi napade na Gazu: Ubijeno 34.735 Palestinaca

Broj Palestinaca koji su ubijeni u napadima izraelske vojske na Pojas Gaze od 7. oktobra…

10 hours ago

U ponoć u Severnoj Makedoniji stupa na snagu izborna tišina uoči drugog kruga izbora

U Severnoj Makedoniji u ponoć stupa na snagu izborna tišina uoči drugog kruga predsedničkih i…

13 hours ago

Dva jaka zemljotresa pogodila Tajvan u razmaku od desetak minuta

Dva jaka zemljotresa u razmaku od desetak minuta pogodili su danas kineski region Tajvan, objavio…

13 hours ago

U EU nezaposleno oko 13,2 miliona ljudi

Stopa nezaposlenosti mladih do 25 godina u EU u martu 2024. iznosila je 14,6 odsto…

13 hours ago