HronikaVesti

Bez prijava za incident ispred table Aćif-efendiji

Protiv Novopazarca P.M. (41), koji je pokušao da ošteti tablu Aćifu Hadžiahmetoviću (Aćif-efendiji) u centru grada, nije pokrenut postupak, nezvanično danas saznaje radio Sto plus u Policijskoj upravi.

Prema nezvaničnim informacijama, on je u subotu veče u alkoholisanom stanju metalnom kantom za smeće udarao po tabli Aćif-efendiji u nameri da je ošteti, ali su reagovali prolaznici koji su ga u tome sprečili.

Došlo je i do fizičkog obračuna, a policija radi na otkrivanju identiteta svih učesnika incidenta.

“Utvrđeno je da u postupku P.M. nije bilo elemenata kršenja zakona tako da protiv njega neće biti podneta krivična ili prekršajna prijava. Policija radi na otkrivanju identiteta ostalih učesnika incidenta, posle čega će biti doneta odluka o tome da li će protiv njih biti pokrenuti neki postupci”, rekao nam je izvor u policiji.

Tablu gradonačelniku Novog Pazara tokom Drugog svetskog rata Aćifu Hadžiahmetoviću, postavilo je Bošnjačko nacionalno vijeće 2012. godine, na mestu gde se nekada nalazila njegova kuća.

Njega su partizani streljali 1945. godine na Hadžetu zbog saradnje sa okupatorom, a Bošnjačko nacionalno vijeće je pokrenulo postupak njegove rehabilitacije, ali on još nije okončan.

Beta

Podeli