Categories: Vesti

Produžen rok za odabir kandidata u okviru projekta “Moja prva plata”

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) saopštila je danas da poslodavci iz privatnog i iz javnog sektora, koji učestvuju u programu „Moja prva plata“ mogu da izaberu kandidate do 30. novembra 2021. godine.

Rok za povezivanje i konačan izbor kandidata, koji predviđa treća faza programa koji je za poslodavce iz privatnog sektora otpočeo 1. novembra, produžen je do kraja meseca, do kada traje i za poslodavce iz javnog sektora koji ga od danas, 16. novembra, započinju.

U roku od 15 dana od dana završetka izbora kandidata, biće formirane konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima, koje će biti dostupne na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

U četvrtoj fazi realizacije programa, biće potpisivani trojni ugovor između NSZ, poslodavca i izabranog kandidata, dok će sprovođenje programa početi u roku od 15 dana od dana formiranja konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima.

Na osnovu Uredbe o programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, NSZ je 20. avgusta ove godine raspisala Javni poziv koji je dostupan na sajtu NSZ (www.nsz.gov.rs) i sajtu „Moja prva plata“ (www.mojaprvaplata.gov.rs).

Tim programom mladima bez radnog iskustva omogućava se da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca, steknu znanja, veštine i kompetencije za rad i tako povećajumogućnosti za zapošljavanje.

Planirano je uključivanje do 10.000 mladih do 30 godina, sa srednjim i visokim obrazovanjem, koji su bez radnog iskustva ili sa radnim iskustvom kraćim od šest meseci, stečenim na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkurišu, a nalaze se na evidenciji nezaposlenih.

Program „Moja prva plata“ realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci, tokom kojih NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara, a mladima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara.

Pored toga, mladima uključenim u taj program, NSZ uplaćuje i doprinos za slučaj povrede na radu.

NSZ

A.N.

 

Podeli

N N

Recent Posts

Članovi Foruma mladih SDP-a obeležili Dan zastave

Povodom obeležavanja Dana sandžačke zastave članovi Foruma mladih SDP-a na gradskom šetalištu podelili su prigodne…

13 hours ago

SDP: Tradicionalna besplatna pripremna nastava za osmake

Sandžačka demokratska partija i ove godine organizuje pripremnu nastavu za osmake buduće srednjoškolce. Nastava počinje…

13 hours ago

Bošnjaci u Sandžaku proslavili Dan zastave

Bošnjaci u Sandžaku danas su obilježili nacionalni praznik – Dan zastave. Ovaj datum je ustanovljen…

13 hours ago

Lekić čestitao Dan bošnjačke nacionalne zastave

Čestitku Bošnjacima povodom Dana bošnjačke nacionalne zastave uputio je predsednik Skupštine Novog Pazara, Samir Lekić.…

14 hours ago

Biševac čestitao Dan bošnjačke nacionalne zastave

Čestitku Bošnjacima povodom Dana bošnjačke nacionalne zastave uputio je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac. „Svim…

14 hours ago

Međedović u Rimu preskočio i Davidoviča Fokinu

Novopazarac ostvario jedan od najvećih trijumfa u dosadašnjoj karijeri.

16 hours ago