KulturaVesti

”Zlatna nota” u Novom Pazaru, konkurs otvoren

Kraj godine u Novom Pazaru obeležiče festivali. Nakon IKT film festivala, koji je upravo završen, počinju pripreme za muzički, dečji festival ”Zlatna nota”.

Konkurs je raspisan i traje do 1.decembranovembra. Prijavljivanje se vrši na e mail adresu zlatnanotafest@gmail.com ili poštom na adresu Kulturnog centra Novi Pazar. Prema rečima urednika muzičkog programa KC Novi Pazar i idejnog tvorca festivala Aladina Imamovića ”Zlatna nota” je osmišljena kako bi se mladima u Novom Pazaru, zemlji i regionu ponudio kvalitetan stvaralački poligon.

Festival će biti intenacionalnog karatkera, a interesovanje je već veliko, pa su prijave stigle iz čitavog regiona.

Uslovi konkursa podrazumevaju da kompizije nisu izvođene ranije, da budu autorske i u duhu i žanru dečije muzike. Izvođači su uzrasta od 7 do 14 godina, a prema Imamovićem rečima ukoliko se jave i mlađi talenti, biće uvršteni u program.

Žiri festivala će birati  najbolju kompoziciju, najbolju muziku, najbolji tekst, najbolji aranžman, najboljeg izvođača

”Važno je da kompizicija bude sa jednom dobrom porukom, u duhu dečije pesme, da šalje poruke ljubavi, razdraganosti i lepršavosti, kako bismo svi mi bili ponosni na naše mlade koji imaju šta da ponude” objašnjava Imamović.

Učesnici će biti poznati već 3. decembra kada će biti objavljeni rezultati konkursa, a prvi festival ”Zlatna nota” biće održan 18. decembra u Kulturnom centru u Novom Pazaru.

 

Razgovarala: Senada Kalić

Podeli