Categories: DruštvoVesti

Vladimir Marinković novi zamenik gradonačelnika

Skupština Grada Novog Pazara imenovala je za zamenika gradonačelnika Vladimira Marinkovića, umesto Igora Novovića. Do kadrovskih promena došlo je i u Gradskom veću,a novi direktor Gradske toplane je Nemanja Mančić.

Sednica Skupštine grada Novog Pazara počela je učenjem dove i minutom ćutanja rahmetli  Muameru Zukorliću.

Skupština Grada Novog Pazara bila je u znaku novih kadrovskih promena.

Umesto Igora Novovića, koji je podneo ostavku iz ličnih razloga odbornici Skupštine Grada Novog Pazara izabrali su novog zamenika gradonačelnika diplomiranog pravnika Vladimira Marinkovića, koji je u toku karijere obavljao više funkcija, a od decembra 2018. bio je direktor JKP Gradska Toplana. Marinković je u obraćanju odbornicima rekao da će novu funkciju obavljati časno i pošteno, u interesu svih građana Novog Pazara.

Vladimir Marinković

 

Do promena je došlo i u Gradskom veću gde je, takođe iz ličnih razgloga, ostavku podneo Nedžad Plojović, a umesto njega izabran je ekonomista Nikola Milenković koji je od 2008. godine zaposlen u Gradskoj upravi Novog Pazara i bio je šef Odseka za privredu, poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Odeljenju za privredu. Za direktora Gradske toplane imenovan je diplomirani ekonomista Nemanja Mančić, koji je u biografiji naveo da je  od 2007. godine zaposlen u Komercijalnoj banci i da poseduje licencu zastupnika u osiguranju.

Današnja sednica prvobitno je zakazana za 8.11.2021.godine, ali je odložena na osnovu dogovora svih odborničkih grupa koje učestvuju u radu lokalne Skupštine, a zbog iznenadne smrti potpredsednika Skupštine Srbije, poslanika i lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića.

Šef odborničke grupe Stranke pravde I pomirenja  Edin Zećirović zahvalio je odbornicima što su I danas  odali poštu lideru njihove stranke.

Odbornici SDA su i danas predlagali nekoliko tačaka da dopunu dnevnog reda.

Usvojen je I predlog Odluke o cenama elemenata taksi tarife za obavljanje taksi prevoza putnika na teritoriji grada Novog Pazara.

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

12 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

19 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

19 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

19 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

19 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

19 hours ago