Sport

Počela besplatna škola plivanja

Grad Novi Pazar pokrovitelj je besplatne škole plivanja za osnovce, koja je počela prethodnog vikenda u zatvorenom bazenu Osnovne škole Bratstvo.

“Plivanje spada u osnovi deo obrazovanja, pa je neophodno da deca rano proplivaju. Projekat je krenuo ovog meseca i trajaće do kraja školske godine”, rekla je predsednica novopazarskog Sportskog saveza Amela Terzić.

Besplatnu školu plivanja tokom vikenda u narednom periodu organizuje novopazarski Sportski savez, u saradnji sa gradskom Ustanovom za sport, Savezom za školski sport, Osnovnom školom Bratstvo i plivačkim klubovima iz Novog Pazara.

“Trenutno su u fokusu učenici četvrtih razreda. Svaka od gradskih osnovnih škola imaće po mesec dana na raspolaganju, a osim besplatne obuke neplivača predviđen je i rad s decom koja već plivaju”, naveo je direktor Osnovne škole Bratstvo Dejan Kulundžić.

Besplatna plivačka obuka dece predviđena je subotom i nedeljom u dve grupe – od 10 do 11 i od 11 do 12 časova.

“S decom rade licencirani treneri iz ‘Delfina 2007’ i ‘Novog Pazara’. Ideja o besplatnoj školi plivanja nije nova, ali nije je bilo moguće realizovati koristeći samo otvoreni bazen tokom leta”, pojasnila je Emka Bugarić iz pazarskog Saveza za školski sport.

M. Minić

Podeli