Categories: SportSvetVesti

Sin i supruga su najveća podrška golmanu Sulejmanu iz Novog Pazara

Mediji u Norveškoj ovih dana pišu o odličnim partijama, porodici i planovima golmana poreklom iz Novog Pazara, Sulejmana Sulejmanovića. Tamošnjoj javnosti objašnjavaju da, ko god je malo zainteresovan za fudbal, čuo je za Sulejmana. “Ako dolaziš na domaće utakmice HIL-a, sigurno si mogao primetiti ovog energičnog golmana iz Srbije”, navode mediji.

Strast za fudbalom oduvek je postojala kod golmana iz Novog Pazara, koji je došao u Harstad pre pet godina.

Sulejman se već kao mlad odvažio da zbog angažmana i ponuda ode iz rodnog grada. Najpre je bio angažovan u Srbiji a onda u Crnoj Gori potom i u Švajcarskoj, Singapuru, Švedskoj i Norveškoj.

“Bilo je to lepo životno putovanje, puno toga sam naučio, video i doživeo, zato je fudbal definitivno najlepša sporedna stvar na svetu”, kaže golman HIL-a, Sulejman Sulejmanović. 

U Sulejmanovoj kući on nije jedini ljubitelj fudbala. Veliki ljubitelji fudbala i Sulejmanova najveća podrška i motivacija su njegova supruga i sin, Kanita i Ajman. Nije zabeleženo da HIL igra na domaćem terenu a da  Kanita i Ajman nisu bili Sulejmanova podrška sa tribina. Njih dvoje prate Sulejmana čak i na nekim gostujućim utakmicama koje se igraju u gradovima koji nisu mnogo udaljeni od Harstada. 

“Nekada posao u apoteci moram da zanemarim kada HIL igra utakmicu”, kaže Sulejmanova supruga Kanita.

 

 

I Sulejmanov sin Ajman trenira fudbal već dve godine. Na treninge odlazi tri – četiri puta nedeljno. Kada nema trening onda ga Sulejman vodi na svoje treninge, gde Ajman sa strane šutira loptu. 

Ljubav na prvi pogled

Sulejmanova supruga Kanita rođena je i odrasla u Švedskoj, a njeni roditelji su poreklom iz Srbije, oni su 90-tih godina zbog rata u Jugoslaviji izbegli u Švedsku. 

Kanita je odmor 2012. godine provela u Novom Pazaru. U jednom lokalnom kafiću te 2012. sasvim slučajno upoznala je ljubav svog života. Upoznali su se i nakon samo par meseci sklopili su brak, te zajednički život nastavili u Švedskoj. 

“Nakon dve godine dobili smo sina Ajmana, da bi se 2016. godine preselili ovde u Harstad”, kaže zaljubljena supruga. 

To što je Sulejman i dalje deo ekipe HIL-a, na radost navijača tog kluba, zaslužna je aktuelna pandemija koronavirusa.

Sulejman je 2019. godine imao ponudu od kluba Lysekloster iz Bergena, gde je sa njima čak prošao i pripreme u Španiji. Sulejman i Kanita već su bili u potrazi za novim domom u Bergenu, gradu kraj mora. Do transfera ipak nije došlo, zbog komplikacija izazvanih pandemijom.

“Kada se cela Evropa zatvorila najrealnije rešenje je bilo da produžim ugovor sa HIL-om i ostanem u gadu gde se osećam kao kod kuće”, kaže golman Sulejman.

Nada se prolazu u veci rang

Posle prvog mesta na tabeli i bez poraza, HIL je spreman za svoj prvi meč u baražu protiv ekipe Innstrand u Bodo. Sulejman je optimističan.

“Imamo dobru ekipu u dobroj smo formi, radili smo poslednjih godinu dana dobro i nadamo se dobrom meču i pozitivnom rezultatu. Imamo dobar balans u ekipi, pola ekipe čine igrači preko 27 godina a pola ekipe su igrači starosti iznad 17 godina, mislim da je to puno dobra kombinacija, spoj iskustva i mladosti. Imamo naš plan, dobro ćemo se pripremiti za taj dvomeč. Naš trener, Rune Olsen je puno dobar u analiziranju protivničkih ekipa, tako da ćemo u toku nedelje sigurno dobiti plan kako ćemo igrati protiv njih. Najbitnije je da smo fokusirani na našu igru i da radimo stvari koje smo uspešno radili tokom cele sezone”, kaže nasmejani Sulejman. 

Nakon ovog razgovora Sulejman nas je informisao da je ekipa HIL-a bila ubedljiva u pobedama u oba meča baraža, pa će tako njegova ekipa naredne godine igrati u većem rangu.

preuzeto: www.iharstad.no

novinar: Martin Mortensen

adaptirao: A.N.

Podeli

N N

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

14 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

21 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

21 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

22 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

22 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

22 hours ago