DruštvoVesti

Stigle i muzilice za novopazarske poljoprivrednike

Poljoprivrednicima sa područja Novog Pazara podeljene su električne muzilice. Ovo je značajna mera podrške za koju je 70% od ukupnih troškova novac izdvojila Gradska uprava Novi Pazar, a manjim delom učestvovali su I poljoprivrednici.
Poljoprivrednicima, koji se bave stočarskom proizvodnjom podeljene su muzilice, koje su dobrog kvaliteta. Neki od današnjih dobitnika ove vredne opreme su imali stare muzilice, a većina od njih do sada ih I nije ni imala, pa im je ovakva pomoć od velike koristi.

Načelnik odeljenja za privredu Rastko Arsenijević kaže da je Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja jedna od retkih u Srbiji koja dobro posluje, te njihov rad ocenjuje kao veoma koristan za unapređenje rada poljoprivrednika na ovom području. Saradnja ove organizacije sa lokalnom samoupravom je od velike koristi, dodaje Arsenijević, što je ključ uspeha, do kojeg se došlo zajedničkim naporima.
Podeljeno je 33 muzilice, a oprema koje je kupljena uz pomoć sredstava uz gradske kase je kvalitetna. Ispred MOUPU Ismet Sajtrarić ocenjuje da je ovo nauspešnija godina, gde je donacijom obuhvaćen veliki broj poljoprivrednika.

Naredne nedelje biće podeljene I priključne traktorskke mašine za obradu zemljišta I za za zastitu biljnih kultura, sadnju I djubrenje. Plan je da bude I podeljena poinkovana metalna konstrukcija za plastenike.

 

Podeli