Categories: Sport

Radojičić pred Radnik: Verujem mojim igračima

Trener fudbalera Novog Pazara Dragan Radojičić rekao je da veruje svojim igračima, ali da oni ne treba da trpe pritisak uoči utakmice sa gostujućim Radnikom u 15. kolu Super lige Srbije.

“Svesni smo težine zadatka protiv tima koji ne zaslužuje donji deo tabele. Rival puca od samopouzdanja posle trijumfa nad šampionom Crvenom zvezdom. Priželjkujem dobar rezultat, a zna se šta to znači. Ne želim, ipak, da igrači trpe pritisak već da izađu na teren i daju sve od sebe”, rekao je Radojičić.

Novi Pazar je poslednji, 16. na tabeli sa osam bodova, ali meč sa Radnikom dočekuje posle nerešenog ishoda protiv Napretka u Kruševcu (1:1) i pobede kući nad ekipom Budućnosti iz Dobanovaca (1:0) za plasman u osminu finala Kupa Srbije.

S druge strane, trinaestoplasirani Radnik, koji je osvojio 13 bodova, seriju loših rezultata u prvenstvu prekinuo je pobedom u Surdulici nad Crvenom zvezdom (2:1).

“Mojim momcima je jasan značaj utakmice. Svakodnevno smo zajedno i razgovaramo. Maksimalno su motivisani i treba samo to da prenesu na teren. Očekujem veliku podršku publike, koju pozivam da dođe u što većem broju i bodri nas do trijumfa. Zbog navijača se igra fudbal. Bez njih se ne može”, naveo je Radojičić.

Vezni fudbaler Pazara Stefan Lončar, koji je i ranije sarađivao s trenerom Radojičićem, u Kruševcu je postigao prvi gol za sadašnji klub.

“Tu smo ostali bez celog plena, koji smo zaslužili. Od 10 minuta u Kruševcu smo neopravdano imali igrača manje. Što se tiče Radnika, očekujem tešku utakmicu. Podigli su se posle pobede nad Crvenom zvezdom, što nije mala stvar. Usresređeni samo, ipak, na sebe i idemo po tri boda. Razmišljamo tako, a ne negativno”, najavio je Lončar.

“Protiv Napretka smo pokazali novu energiju. Borili smo se jedan za drugog i nismo se ‘raspali’ kao u nekim ranijim mečevima. Nadam se da ćemo uzeti sva tri boda. Znam da je radni dan, ali pozivam sve navijače da nas podrže. Nedostajali su nam u prethodnom periodu jer su stvarno naš 12. igrač”, dodao je on.

Novi Pazar i Radnik igraju u ponedeljak od 14 časova na Gradskom stadionu.

M. Minić

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Napad na policiju u Tutinu: Nepoznata lica pucala u kopnenoj zoni bezbednosti

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima, koji su danas iz vatrenog oružja…

6 hours ago

Sjajan meč Pazarca u Rimu: Medvedev u tri seta savladao Međedovića

Danil Medvedev posle velike borbe u Rimu savladao fantastičnog Hamada Međedovića.

7 hours ago

”Rumelisiad” organizuje Balkanski ekonomski samit u Beogradu

U organizaciji turskog udruženja privrednika ''Rumelisiad'' u Beogradu će u četvrtak, 16. maja biti održan…

11 hours ago

Novi Pazar – Spartak 0:1

Sejduba Suma pogodio stativu iz penala u 45. minutu.

11 hours ago

Dejan Aleksić dobitnik književne nagrade ”Ismet Rebronja”

Na konkurs za regionalnu pjesničku nagradu ''Ismet Rebronja'' koji organizuje narodna biblioteka ''Dositej Obradović'' iz…

13 hours ago

Učenici Medicinske škole drugi u zemlji u pružanju prve pomoći

Učenici srednje Medicinske škole "Dva heroja" iz Novog Pazara osvojili su drugo mesto na Republičkom…

14 hours ago