Danas nastavak suđenja vozaču koji je usmrtio Bakana

Danas se nastavlja suđenje Ivanu M. (21) iz Beograda, optuženom da je marta 2019. godine na pješačkom prelazu autom udario i usmrtio mladog studenta iz Novog Pazara, Ernada Bakana (19), javlja Radio televizija Novi Pazar.

Postupak protiv Ivana M. vodi se pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu, a ovaj Beograđanin se tereti da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Treće osnovno tužilaštvo, koje je vodilo istragu, optužnicu je podiglo sredinom oktobra prošle godine, a prvo ročište u glavnom pretresu održano je krajem januara ove godine.

Na današnjem ročištu trebalo bi da svoje nalaze predoči sudski vještak medicinske struke.

Podsjetimo Bakan je bio student prve godine Visoke zdravstvene škole u Zemunu. Nesreća se desila 4. marta 2019. godine, dok je prelazio Ulicu cara Dušana, kada ga je na pješačkom prelazu, udario automobil kojim je upravljao Ivan M. Od težine povreda, Bakan je preselio nakon dva dana. Taj događaj, bjekstvo vozača sa mjesta nezgode i izostanak adekvatne reakcije razbesnio je javnost u Novom Pazaru, a njegova pprodica reagovala je više puta jer istraga i suđenje traju dugo.

RTV NP

 

Podeli