Categories: DruštvoVesti

BNV osuđuje postupanje prema Ibrahimoviću

Bošnjačko nacionalno vijeće oštro osuđuje postupak granične policije Republike Srbije koja, kako se navodi u saopštenju, nastavlja sa maltretiranjem i zadržavanjem na graničnom prelazu Špiljani, predsjednika Bošnjačke stranke i narodnog poslanika u Skupštini Crne Gore Ervina  Ibrahimovića.

“Napominjemo da je na istom graničnom prelazu, gospodin Ibrahimović prije dva mjeseca  na isti način doživio neprijatnost te se sa sigurnošću može zaključiti da je ovaj postupak  planiran i namjeran i da se ovakvo postupanje više ne može okarakterisati kao izdvojen ili slučajan događaj” saopšteno je iz BNV.

Kako se dalje navodi iz BNV traže od republičkih institucija da prestanu sa nekorektnim postupanjem prema Bošnjacima Sandžaka.

“Bošnjaci su autohton narod u Sandžaku i imaju jake rodbinske, prijateljske, poslovne i brojne druge veze u ovim pograničnim dijelovima što iziskuje potrebu za stalnim prelaskom preko ovog graničnog prelaza.  Bošnjačko nacionalno vijeće je očekivalo od državnih organa, kako Republike Srbije tako i  Republike Crne Gore, da donesu mjere olakšanog prelaska preko ovog graničnog prelaza  za građana Sandžaka a umjesto toga dobijaju maltretiranje gospodina Ibrahimovića, legalno izabranog predstavnika Bošnjaka, čime se šalje poruka da za Bošnjake važe posebne mjere i otežano prelaženje ovog graničnog prelaza”

Bošnjačko nacionalno vijeće će se  kako je najavljeno, obratiti institucijama međunarodne zajednice da više pažnje obrate dešavanjima i društveno političkoj situaciji u Sandžaku, a sve u cilju izgradnje društva u kome sloboda izjašnjavanja neće biti razlog maltretiranja.

“Napominjemo da je Bošnjačka stranka, na čijem čelu je gospodin Ibrahimović, bila inicijator usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u parlamentu Republike Crne Gore ove godine.”

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Izraelska vojska izvela napad na izbjeglički kamp u Gazi: Ubijeno 20 Palestinaca

Najmanje 20 Palestinaca je ubijeno, a desetine su povrijeđene u napadima izraelske vojske na stambenu…

13 seconds ago

Preventivni pregledi do 17h: Merenje krvnog pritiska, EKG, krvna slika i ultrazvuk abdomena

Danas se u Domu zdravlja i Dijagnostičkom centru, do 17 sati obavljaju preventivni pregledi –…

13 mins ago

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

19 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

1 day ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

1 day ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

1 day ago