DruštvoVesti

Predstavljen i modul “Poljoprivreda i ruralni razvoj”

U okviru Javne rasprave o nacrtu Plana održivog razvoja grada Novog Pazara ‪do 2030.godine,  održana je prezentacija modula Poljoprivreda i ruralni razvoj. Ovim strateškim dokumentom biće obuhvaćeni brojni planovi, koji imaju za cilj unapređenje uslova života na selu, ali i razne pomoći i subvencije za poljoprivrednike.

Svoj dosadašnji rad od 2007.godine na prezentaciji Modula poljoprirvede I ruralnog razvoja predstavili su I predstavnici Međuopštinske unije poljopirvrednih udruženja, koji su pomogli razvoju poljoprivrede u ovom kraju. Kroz razne projekte i donacije stranih, ali i domaćih organizacija nabavljena je kvalitetna mehanizacija, koju su koristili poljoprivrednici udruženo, ali i obezbeđene razne donacije. Pokrenuta je i proizvodnja malina na ovom području. Podršku daje i Grad Novi Pazar, koji svake godine u budžetu predviđa sve veća sredstva za unapređenje rada poljoprivrednika na ovom području.

Predstavnici Poljoprivredne savetodavne stručne službe  stalnom edukacijom pomogli su poljoprivrednicima da budu što uspešniji i konkurentniji na tržištu.

Modul o poljoprivredi  i ruralnom razvoju Novog Pazara urađen je detaljno, a tim koji je radio ovaj dokument potrudio se da obuhvati sve segmente, kako bi život na selu bio što bolji. U planu su razni projekti, koji će pomoći poljoprivrednicima u proizvodnji.

Ovaj modul se nalazi na sajtu grada I svi koji žele svoje predloge  mogu poslati i putem mejla.

 

 

 

Podeli