DruštvoVesti

Obeležen Dan belog štapa

Međuopštinska organizacija saveza slepih i slabovidih u Novom Pazaru, danas je obeležila Dan belog štapa, simbola slepih i slabovidih lica. Zbog trenutne epidemiološke situacije, ovaj dan obeležen je skromno u prostorijama organizacije a gost je bio dr Damir Husović, koji je članovima udruženja održao kratko predavanje na temu korone i značaja vakcinacije.

“Ove godine smo, zbog situacije u kojoj se nalazimo zbog korone, na simboličan način obeležili Dan belog štapa jer smo želeli da se ipak malo okupimo i družimo”, kazala je sekretarka organizacije Mirsada Dibranin Ajdinović. Ona je zahvalila dr Husoviću koji je uzeo učešće u današnjem obeležavanju Dana belog štapa I napomenula da su se odlučili da tema predavanja bude baš o koroni jer je nekoliko članova upravo izgubilo bitku sa ovim virusom.

“Na ovaj način sam želeo da dam svoj doprinos u borbi protiv ove pošasti i odgovorim na sva pitanja članova ove organizacije, i mogu vam reći da i među njima vlada zbunjenost i suzdržanost kada je vakcina protiv koronavirusa u pitanju”, rekao je dr Damir Husović.

Inače, “Dan belog štapa”, u Srbiji obeležava više od 12.000 slepih i slabovidih, koliko inače i ima osoba koje ne vide ili imaju problema sa vidom. Savez slepih Srbije je jedna od najstarijih organizacija u našoj zemlji.

B.Veljović

Podeli