DruštvoVesti

Vučić se u Raški sastao sa Srbima i političkim predstavnicima sa KiM

Vučić je danas u Raški u razgovoru sa Srbima i njihovim političkim predstavnicima rekao da će šta god da se desi Srbija i Beograd biti uz njih, ali ocenio da je sa Prištinom nemoguće razgovarati, jer neće da poštuje sporazume.

On je pozvao Albance da ne pokušavaju nasilje i da “Srbe uvode u red” i poručio da će njegov odgovor biti “kristalno jasan”.

“Ako krenu u nasilje, vi zaštitite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas, poručio je Vučić, samo imajte u vidu kolika je cena koju ćemo svi mi da platimo i zato je moja molba da to izbegnemo. Čuvaćemo mir, poštovaćemo sve sporazume, moja poruka i njima i vama je, nisam poput nekih, niti je Srbija kakva je bila ranije”, rekao je Vučić.

On je istakao da je pozvao specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, od kojeg je tražio da “zauzdaju Prištinu”, a da je dobio odgovor da se radi na tome, posle čega su se jedinice Rosu povukle.

Sastanku Srba sa Kosova i Vučića prisustvovali su i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

 

Podeli