Ženska odbornička mreža Skupštine Novog Pazara u poseti Dispanzeru za žene

Članice Ženske odborničke mreže Skupštine grada posetili su lekare Dispanzera za žene. Njih je načelnica te službe doktorka Mirsada Ličina upoznala sa radom Dispanzera kao i problemima sa kojima se medicinsko osoblje I pacijenti suočavaju.

Nedostatak prostora, medicinskih aparata neke su od poteškoća sa kojima se suočava medicinsko osobolje Dispanzere za žene. One su upoznale članice Ženske odborničke mreže Skupštine grada sa ovim problemima.  Predstavnice svih političkih partija obišle su sve prostorije ove službe koje su smeštene u Domu zdravlja I pokušaće da pomognu u unapređenju uslova rada.

“Načelnica Dispanzera za žene ukazala je na određene potrebe i probleme sa kojima se suočavaju osoblje, zdravstveni radnici, ali i pacijenti našeg grada. Nama je, pre svega, u interesu da ovo i bude naš zadatak, jer smo mi zapravo servis naših građana. Želja nam je da doprinesemo nekom boljitku”, rekla je odbornica I članica Ženske odborničke mreže Banina Muderizović.

“Dispanzer za žene je jako bitan za naše žene, buduće majke. Načelno, stanje je veoma loše počev od inventara, prostorija, aparata koji su potrebni za dijagnostiku, ultrazvučnog aparata koji ne radi, zatim CTG koji rade trudnice  sve je to razbacano po raznim delovima. Tako da oni vape za jednim prostorom i mi ćemo učiniti sve što je do nas, a to je pre svega da ovaj problem iznesemo na sednici Skupštine Grada Novog Pazara. “, rekla je nakon sastanka sa lekarima Dispanzera za žene  koordinatorka Ženske odborničke mreže Dinheta Pulić.

“Tehnička opremljenost nije na zadovoljavajućem nivou i mi smo se upoznale sa svim tim problemima. Na sastanku sa direktorom Doma ćemo videti šta su njihove mogućnosti, te da nas usmere u pravcu nekog daljeg delovanja. Ono što mogu oni da urade  da se iscrpe sve mogućnosti, ukoliko ne, onda da mi idemo dalje i potražimo odgovor sa većih instanci. Mi smo zapravo sredina koja se može pohvaliti prirodnim priraštajem. Mnogi gradovi i opštine to nemaju”, rekla je jedna od članica Ženske odborničke mreže Misala Pramenković. .

Sa gostima je sastanak obavio i direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović.

 

Podeli