Politika

Rajka Vujović na čelu pokrajinskog Foruma žena SDPS-a Vojvodine

Socijaldemokratska partija Srbije izabrala je danas novi sastav Foruma žena u Vojvodini, za čiju predsednicu je imenovana pokrajinska poslanica Rajka Vujović.

Vujović je na konstitutivnoj sednici pokrajinskog Foruma žena SDP Srbije, održanoj u Novom Sadu, predstavila program rada za period do 2025. godine, čiji su ključni ciljevi promocija ženskog liderstva i borba protiv svih oblika diskriminacije i nasilja nad devojčicama i ženama.

Predsednik pokrajinskog odbora SDP Srbije Nenad Ivanišević naveo je da je formiranjem foruma žena učinjen još jedan korak u pripremi za predstojeće izbore, kao i da će u naredne dve nedelje biti izabrano novo rukovodstvo foruma mladih, a izborne skupštine će održati i opštinski odbori u Adi, Novom Кneževcu, Temerinu i Vršcu.

Generalni sekretar SDP Srbije Uroš Кandić istakao je da je SDPS možda  jedina stranka u zemlji u kojoj je više od polovine poslanika u republičkoj i pokrajinskoj skupštini ženskog pola i da za našu partiju rodna ravnopravnost nije statutarna floskula, već politička realnost.

Sednici foruma žena SDP Srbije za Vojvodinu prisustvovale su i narodne poslanice Nataša Mihajlović, Danijela Veljović i Jasmina Кaranac.

Podeli