DruštvoVesti

Počela druga faza programa “Moja prva plata” u toku prijava zainteresovanih

Prva faza realizacije programa uspešno je završena I oglašeno je preko 1700  pozicija. Iz nacionalne službe za zapošljavanje pozivaju mlade nezaposlene  da se prijave na portalu Moja prva plata. Uslov je da kandidat bude mlađi od 30 godina, da ima stečeno srednje ili visoko obrazovanje i bez radnog iskustva. Iz Nacionalne službe za zapošljavanje pozivaju mlade da se uključe u ovaj program.

“Nacionalna služba za zapošljavanje  uspešno sprovodi sve aktivnosti u kontinuitetu koje se tiču realizacije programa “Moja prva plata”. Prva faza u realizaciji programa upravo je završena, a ona se ticala prijavljivanja naših poslodavaca preko portala “Moja prva plata”. Uspešno su verifikovane pozicije i one su vidljive na tom portalu. Mogućnost da se uključi u ovaj program steklo je preko 1480 poslodavaca koje je oglasilo više od 1770 pozicija za preko 2450 radnih mesta. Kao što smo i očekivali, imali smo veliko interesovanje za ovaj program. Isto tako je bilo i prošle godine i uspešno smo realizovali ovaj program”, rekla je portparol Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru.

“Sve smernice registracije zainteresovani mogu naći na portalu “Moja prva plata”. Prvo i osnovno je da pripadaju statusu nezaposlenih lica i da su prijavljeni na evidenciji NSZ-a, da imaju ispod 30 godina života, da nisu prethodno bili uključeni u ovaj program, da nemaju radnog iskustva, ili ako ga imaju da to bude nešto manje od 6 mjeseci za poziciju za koju apliciraju. Mi smo već jednom isticali da je iznos izdvojenih sredstava za lica sa srednjim obrazovanjem 22.000, a za lica sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara na mesečnom nivou i njih će finansirati Nacionalna služba devet meseci bez zasnivanja radnog odnosa.

Bojadžić  je pozvala sve mlade koji ispunjavaju uslove  da se uključe u ovaj program, da iskorisdte ovu priliku da se uspešno prijave na portal moja prava plata, jer će dobiti mogućnost da steknu dodatna znanja i veštine, svoje prvo radno iskustvo i mogućnost zasnivanja radnog odnosa, jer je cilj ovog projekta da se uposli što veći broj mladih ljudi sa evidencije NSZ-a.

Podeli