DruštvoVesti

Velika akcija čišćenja na Goliji

 Gorska služba spasavanja Srbije u saradnji sa kompanijom “Lidl” Srbija već nekolko sedmica unazad sprovodi akcije čišćenja na planinama širom zemlje. Tako su ovog vikenda, u saradnji sa lokalnom samoupravom Grada Novog Pazara, Turističkom organizacijom i Regionalnom TO, sproveli veliku akciju čišćenja na Goliji pod nazivom “Čistimo iz ljubavi”.

“Naša ideja bila je, da kada turisti dođu na Goliju, a njih je sve više, zateknu ovu lepoticu čistu i uživaju  svi u njenim prirodnim lepotama i da takva i ostane”, kazao je ispred Gorske službe spasavanja Srbije, Boško Mihailović. On je apelovao na sve one koji dolaze da posete ili duže borave na Goliji, da je čuvaju, da ne bacaju nikakvo smeće ili ukoliko ga ima, ne ostavljaju za sobom već bace tamo de je predviđeno.

“Mi kao lokalna samouprava smo uvek tu da damo podršku i učestvujemo u ovakvim akcijama i mogu reći da je ovo zaita jedan lep događaj. Našim dolaskom i učešćem želimo da budemo primer svima i da damo do znanja da prirodu moramo čuvati jer je ona sve ono što nas okružuje i sve ono što ostavimo  iza nas niko pokupiti neće već to moramo sami učiniti”, naglasio je zamenik gradonačelnika Novog Pazara Igor Novović.

Kompanija “Lidl” , jedan od organizatora ove akcije obezbedila je za  učesnike akcije sve što je bilo potrebno: rukavice, kese, kačkete, majce a ispred nje Jasmina Šrndić je pozvala sve druge kompanije da se priključe ovakvim akcijama  i dodala da Lidl ima konkurs koji je otvoren za sve organizacije, Nevladine organizacije i ostale na koji se putem maila odgovornost@lidl.rs do 8.oktobra mogu prijaviti i dobiti novčana sredstva u visini od 1000 evra.

Učešće u akciji uzeli su i članovi KUD “Golija” iz Novog Pazara.

B.V.

 

Podeli