PolitikaRegionVesti

Lokalni izbori u Skoplju: SDA Makedonije podržala kandidata SDSM-a

U Sjevernoj Makedoniji 17. oktobra održaće se lokalni izbori. Stranka demokarstke akcije (SDA) Makedonije na lokalnim izborima u Skoplju u koaliciji je sa Socijaldemokratskim savezom Makedonije (SDSM), partijom premijera Zorana Zaeva. Zajednički kandidat te koalicije je aktuelni gradonačelnik Skoplja, Petre Šilegov.

Lokalni izbori održavaju se u svim sredinama u Sjevernoj Makedoniji. Koalicija SDSM i SDA Makedonije ozvaničila je u Skoplju mitingom početak kampanje. Mitingu u prestonici Makedonije prisustvovala je i delegacija Sandžačke demokratske partije.

Predsjednik SDA Makedonije, Dželal Hodžić ističe da je stranka kojom rukovodi spoj mladosti i iskustva, te da su njihovi kandidati na listi sa koalicionim partnerima najbolje što zajednica ima.
Paralelno sa lokalnim izborima u Makedoniji se odvija i proces popisa stanovništva. Hodžić je istakao da je zadovoljan ostvarenim pravima, te činjenicom da su Bošnjaci u Makedoniji priznati i važan faktor u donošenju svih odluka od strateškog značaja za tu državu.

Na listiću za lokalne izbore u Skoplju kandidat za gradonačelnika SDSM-a kojeg podržava i SDA Makedonije, Peter Šilegov, nalazi se na listiću pod rednim brojem 12.

A. N.

Podeli