U KBC “Dr Dragiša Mišović” pet beba sa kovidom, najmlađa ima šest dana

U Dečjoj klinici KBC “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu hospitalizovano je pet beba pozitivnih na kovid, od kojih najmlađa ima samo šest dana.

Načelnica te klinike Olivera Ostojić rekla je da su kliničke slike tih beba blage i dodala da one nisu životno ugrožene, kao ni njihove mame, takođe obolele od korona virusa.

“Oni imaju poseban protokol ispitivanja i lečenja, ta deca nisu ozbiljno bolesna, imaju povišenu temperaturu. Mame su pozitivne i one prolaze dobro kroz bolest”, navela je Ostojić za K1 televiziju.

U KBC “Dr Dragiša Mišović” jutros je na lečenju i 25 dece pozitivnih na kovid, a Ostojić kaže da oni dolaze sa višednevnim visokim temperaturama i najčešće imaju jednostranu ili dvostranu upalu pluća.

“Pre šest dana imali smo četvoro tinejdžera sa teskom upalom pluća, to su gojazna deca”, rekla je Ostojić i dodala da njihova terapija traje od sedam do deset dana.

Dr Ostojić kaže i da je trenutno mali procenat vakcinisane dece, ali, ističe, poslednjih dana povećano je interesovanje i oni dolaze sa roditeljima da se informišu o imunizaciji.

“Akcenat je na deci sa hroničnim bolestima”, dodala je.

Od početka epidemije u KBC “Dr Dragiša Mišović” bilo je više od 200 novorođenčadi.

 

Izvor: Tanjug

Foto: N1

Podeli