Sport

Mehmedović: Nastojaćemo da omogućimo Toskiću da i dalje napreduje

Direktor Ustanove za sport Novi Pazar Emir Mehmedović čestitao je danas bokseru Džejlanu Toskiću i Bokserskom klubu Dandi na istorijskom rezultatu u Šapcu, gde je mladi borac postao seniorski šampion Srbije.

“Grad Novi Pazar i ovdašnje sportske institucije u skladu sa mogućnostima pomažu Toskićev razvoj. Nastojaćemo da mu omogućimo dalji napredak. Dandi je klub sa mnogo polaznika i takmičara, sa ozbiljnim trenerskim timom”, rekao je Mehmedović na prijemu u čast državnog prvaka u boksu.

Toskić je krajam prošle sedmice postao tek drugi Novopazarac sa titulom seniorskog šampiona Srbije, čime je obezbedio status najboljeg domaćeg borca u kategoriji do 71 kilograma i mesto u reprezentaciji Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Beogradu.

“Spreman sam otišao u Šabac jer su iza mene i dva meseca reprezentativnih priprema na Zlatiboru. Zahvalan sam sportskom direktoru Dandija Nijaziji Mujdragiću, trenerima Salihu Đerleku, Amelu Zejneloviću i Mireli Barudžić. Srećan sam što sam se na listi prvaka Srbije pridružio svom bivšem treneru Dževadu Ibroviću”, naveo je Toskić.

Osnivač Dandija Nijazija Mujdragić otkrio je da je od ishoda finala u Šapcu zavisio nastup Toskića na Svetskom prvenstvu.

“Upotpunili smo klupsku kolekciju trofeja. Toskić je veliki potencijal i potrebno je da ga svi podrže. Kao predstavnici kluba, borimo se da našu decu izvedemo na pravi put i napravimo od njih ljude. Ako je neko dobar sportista, biće i dobar čovek”, ocenio je Mujdragić.

Trener Salih Đerlek bio je trener Dževada Ibrovića, s kojim je osvojio državnu titulu 2005. godine, a sada je isti rezultat ostvario i sa Toskićem.

“Naš borac je u finalu bio mnogo bolji rival i taj prekid krajem prve runde spasio je od većih iskušenja njegovog protivnika Vladimira Gubaša iz Sombora. Nadam se da će se Toskić uz pomoć grada i gradskih sportskih institucija spremiti kako treba za najstupajuće Svetsko prvenstvo”, kazao je Đerlek.

M. Minić

Podeli