DruštvoVesti

Korisnicima sredstava za zamenu individualnih ložišta podeljeni ugovori

Građanima Novog Pazara koji su ispunili uslove propisane konkursom za sufinansiranje zamene individualnih ložišta na čvrsto gorivo kotlovima na pelet, podeljeni su ugovori. Prisutne su pozdravili gradonačelnik Nihat Biševac i zamenik gradonačelnika Igor Novović. Prema rečima gradonačelnika, značaj ovakvog projekta je višestruk, ne samo za domaćinstva, već i za ceo grad. Za te namene Grad Novi Pazar je u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine obezbedio 6.200.000 dinara. Grad će finansirati 50 odsto troškova zamene ložišta, a maksimalan pojedinačni iznos po domaćinstvu je 85 hiljada dinara.

“Nastojimo da zaštitimo svoje okruženje, da građanima, svoj našoj deci obezbedimo čist vazduh. Vama koji ćete dobiti podršku u nameri da svoje peći zamenite čestitam, uz želju da se u narednom periodu za sredstva iz ovakvih projekata prijavljuje što više naših sugrađana. Drago nam je da su građani prepoznali značaj projekta iza kog stoji Ministarstvo životne sredine. Nastojaćemo u toku naredne godine da građanima omogućimo da konkurišu za zamenu stolarije, sa Ministarstvom energetike planiramo ugradnju solarnih panela. Zapravo, očekuje nas u cilju zaštite životne sredine, realizacija mnogih projekata”, poručio je gradonačelnik Biševac.

Dobitnici ugovora za zamenu individualnih ložišta pozdravljaju inicijativu lokalne samouprave da direktno pomogne građanima i apeluju na Novopazarce koji to nisu učinili, da legalizuju svoje stambene objekte, jer je to jedan od uslova konkursa za zamenu individualnih ložišta.

Podeli