SvetVesti

Vučić se sastao sa Erdoganom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se nešto posle 10 časova u Istanbulu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, a srpskog predsednika ispred Vahdetin palate, zvanične rezidencije turskog predsednika, sačekao je Erdogan.

Tokom radnog doručka, dva predsednika su razgovarala o bilateratnim odnosima, ekonomskoj saradnji i odnosima u regionu, a jedna od tema bila je i novi turski investitori u našoj zemlji, unapredenje i dalje jačanje bilateralne i ekonomske saradnje Srbije i Turske, kao i o regionalna i medunarodna pitanja.

Kako je Vučić kazao sinoć, po dolasku u Istanbul, građani Srbije će rezultate ove posete moći da vide za nekoliko meseci i u narednim godina, ukazujući na to da su te investicije koje dolaze iz Turske važne jer dolaze u vangradske i manje sredine.

Jedan od projekata o kojima je bilo reči jeste i izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, kao i odnosi u regionu.

Predsednici Vučić i Erdogan sastali su se do sada više od deset puta.

Vučić i Erdogan su se poslednji put susreli u septembru prošle godine u Istanbulu, a tada je predsednik Srbije istakao da je veoma važno za našu zemlju da ima dobru komunikaciju sa Turskom.

Erdogan je bio u zvaničnoj poseti u Srbiji 2017. i 2019. godine kada je sa predsednikom Vučićem, kako je naveo tada, postavio novi cilj o trgovinskoj razmeni koji podrazumeva razmenu od dve milijarde dolara kratkoročno, a pet milijardi dugoročno.

Izvor: Tanjug

 

Podeli