COVID-19Vesti

Stamenković: Mere se najmanje poštuju u Beogradu

Tokom vikenda inspektori su kontrolisali poštovanje epidemijskih mera u 3.800 objekata, a izrekli su 29 kazni. Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže za RTS da je najviše kontrola bilo u javnom prevozu, kao i da je uočeno dosta nepravilnosti.

Stamenković je najavio i ukrštanje inspekcija i zajednički rad na terenu i pojačanu kontrolu sala za veselja.

– Verovatno ćemo neke svadbe morati da prekinemo i da nekim vlasnicima objekata izreknemo meru zabrane korišćenja i upotrebe tih prostorija – poručio je Stamenković.

Goran Stamenković ističe da je tokom ovog vikenda bilo preko 250 kontrola javnog prevoza, autobusa u međugradskom i međumesnom saobraćaju i istakao da je uočeno dosta nepravilnosti.

– Za sada je izrečeno preko 20 prekršajnih naloga, preko 550.000 je iznos izrečenih naloga. U Beogradu je najviše izrečeno naloga, pa onda nešto u Nišu i Leskovcu i u ostalim gradovima zapadne i istočne Srbije – dodao je Stamenković.

Javni prevoz najveći rizik

Naglasio je da je javni prevoz uočen kao najveći rizik. On navodi da smo prethodnih mesec dana svedoci toga da se mnogi nisu pridržavali mera i ističe da su kontolu počeli od pravnih lica i da su kažnjeni određeni autobuski prevoznici.

– Svi vozači koji nisu nosili maske dobili su prekršajne naloge, a tek ćemo sada pooštriti nadzore nad objektima koji iznajmljuju svoje sale za svadbena veselja i proslave – najavio je Stamenković.

Navodi da je u tu kontrolu krenula tržišna inspekcija koja će biti neka vrsta savetodavne podrške svim pravnim licima, da ih ponovo podseti na mere koje su mesecima na snazi.

Pojačane kontrole proslava od četvrtka do nedelje

Podeli