COVID-19PolitikaVesti

SDP: Vakcinacija jedini lek protiv korona virusa

Iz Sandžačke demokratske partije apelovali su danas na sve građane Novog Pazara da se vakcinišu kako bi se pobedilo u borbi protiv korona virusa jer, u ovom trenutku sve je više novozaraženih u Novom Pazaru, a bolnički kapaciteti se brzo popunjavaju.

“Ono što nas posebno zabrinjava u ovom talasu je sve veći broj mladih među obolelima. Vakcina je jedini izlaz, jedini spas da bi se pobedila pandemija” – rekla je članica SDP-a doktorka Medina Rašiti.

Ona poslednjih dana radi na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar gde se leče pacijenti sa najtežom kliničkom slikom.

” Uglavnom pacijenti kada razviju tešku upalu pluća, kada se teško razbole dobiju svest o tome da su trebali da se vakcinišu i odmah pitaju kada mogu to da urade. Bolest je nepredvidiva i krajnje ozbiljna i ne dozvolite da vam život bude ozbiljno ugrožen” – apelovala je Rašiti i istakla da među vakcinisanima nema teških kliničkih slika i da su pacijenti u Respiratornom centru isključivo nevakcinisani.

Iz Sandžačke demokratske partije su apolovali posebno na mlade da se vakcinišu kako bi se što pre izborili sa pandemijom korona virusa koja traje skoro dve godine.

 

Podeli