Sport

Dresovi za mlade fudbalerke

Generalni sekretar Sportskog saveza Novi Pazar Nermin Zećirović uručio je danas dva kompleta sportske opreme ženskoj sekciji Fudbalskog kluba Novi Pazar.

“Ženski sport u našem gradu doživljava pravi bum, a ovo je samo početak što se tiče ženske ekipe. Jedan komplet dresova obezbedio je gradski Sportski savez, a drugi braća Idrizović iz Berlina, kojima se zahvaljujemo”, rekao je Zećirović.

On je mladim fudbalerkama predao poklone na terenu Sportsko-rekreativnog centra sa veštačkom travom, zajedno sa generalnim menadžerom omladinske fudbalske škole Novog Pazara Harisom Dragolovčaninom i upravnikom terena u Šutenovcu Ismetom Ugljaninom.

Kada su gradski Sportski savez i Fudbalski klub Novi Pazar krajem prošle godine pokrenuli priču vezanu za ženski fudbal, devojčice su osnovna fudbalska znaja sticale upravo od Ugljanina i Bajra Župića.

Tada je formirama je ženska sekcija pri Fudbalskom klubu Novi Pazar, koja bi prema najavama u najskorije vreme trebalo da preraste u zaseban fudbalski kolektiv.

Ekipa sa više od 20 devojčica, koje sada predvodi trener Hajrudin Nuhović, od proleća bi trebalo bi da zaigra u amaterskoj regionalnoj ligi.

M. Minić

Podeli