VestiZanimljivosti

Detalji posjete Cavusoglua Novom Pazaru: Bivši ambasador i glasnogovornik Bilgic podigao zastave Turske i Srbije

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu otvorio je 1. septembra u Novom Pazaru dvoranu Sportske akademije “Dogus”, koju je po nalogu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana restaurisala istoimena firma iz ove zemlje, a posjetu šefa turske diplomatije obilježili su brojni zanimljivi detalji.

Posjeta ministra vanjskih poslova Turske Mevluta Cavusoglua Srbiji 31. augusta i 1. septembra obilježena je brojnim zanimljivim detaljima, a boravak šefa turske diplomatije u Novom Pazaru aplauzima su i ovacijama pozdravljali brojni građani.

Svečanom presijecanju vrpce na otvorenju sportske dvorane prisustvovao je i ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoy, bivši ambasador i aktuelni glasnogovornik Ministarstva Tanju Bilgic te generalni konzul u Novom Pazaru Basar Basol i brojne druge zvanice.

Cavusoglua su ispred i u dvorani dočekali brojni mališani i sportisti koji koriste ovu dvoranu.

Turski ministar vanjskih poslova je pozdravio prisutne, a zatim nakratko sa sportistima iz Novog Pazara igrao košarku.

Predsjednik Vijeća za poslovnu saradnju Srbije i Turske (DEIK) Bayram Akgul, s kojim se Cavusoglu istog dana u novootvorenom Generalnom konzulatu Republike Turske u Novom Pazaru i sastao, zabilježio je zanimljive kadrove ispred same dvorane.

Akgul je na društvenim mrežama objavio snimak glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova Turske Tanjua Bilgica koji je s površine ispred dvorane podigao zastave Turske i Srbije koje su se našle na podu.

Predsjednik DEIK-a za Srbiju Akgul je kazao da ga se veoma dojmilo ovo postupanje Bilgica, istovremeno ga čineći sretnim i ponosnim.

“Bilježio sam snimke ispred dvorane kako bih i na taj način zadržao uspomene na taj dan. U kadru se našao gospodin Bilgic, a sve što je uradio me je učinilo i sretnim i ponosnim. Snimio sam ga bez njegovog znanja i snimku ostavljam kao lijepu bilješku u historiji”, kazao je Akgul podsjetivši i na poznatu snimku predsjednika Turske Erdogana s jednog od ranijih samita svjetskih lidera gdje je podigao tursku zastavu.

Anadolu Agency

Podeli