Društvo

Udruženje Tenvir je raspisalo konkurs za upis novih članova

Udruženje Tenvir je raspisalo konkurs za upis novih članova koji bi mogli da, svojim učešćem u organizaciji, poboljšaju i uljepšaju zajednicu Bošnjaka širom svijeta.

Primarna interesovanja naših članova, na temelju kojih se realizuju aktivnosti udruženja bazirana su na elementima bošnjačke historije i kulture. Sve je propraćeno humanitarnim aktivnostima kojima se trudimo da poboljšamo život najugroženijim članovima naše zajednice.

Kako bi sve ovo bilo potkrepljeno glavnim motivom našeg postojanje i djelovanja, ne možemo da izostaviti naš krajnji cilj, a to je postizanje zadovoljstva našeg Gospodara. Dakle, temelj je vjera.

Prijava se vrši putem Google Forms upitnika. Link za prijavu:forms.gle/1PiGWKVQ5mPyqCaU8

Prijave traju do 1. avgusta

O nama

Tenvir je nevladina omladinska organizacija čiji je cilj edukovanje mladih o historiji, religiji, nauci kao i o književnosti. Zvaničan datum osnivanja  je 23. april 2020. mada je organizacija djelovala i početkom 2019. godine. Organizacija trenutno djeluje u Srbiji, konkretnije u Sandžaku, Bosni i Hercegovini, Turskoj i Crnoj Gori. Treba napomenuti da je organizacija Tenvir otvorena za nove članove.

Čitalački klub

Kako bismo to promijenili i skupili sve strasne čitaoce u jednu veliku porodicu, čitalački klub bošnjačke kulturno-edukativne organizacije „Tenvir” je održao svoj prvi sastanak 23.01.2021. u prostorijama Kancelarije za mlade u Novom Pazaru.

Humanitarna akcija u Novom Pazaru

Sami plod ideje se zasnivao na humanosti našeg zajedništva da bi udijelili sadaku.

Glavni fokus je prikupljanje pomoći, novca za muftačne porodice da bi u svakom trenutku bilo sredstava za mogućnost da nekome pomognemo i olakšamo.

Sa članovima organizacije smo počeli prikupljati novac i naše kutije su postavljene u radnjama širom Novog Pazara, kojima se srdačno zahvaljujemo, vaše malo čini veliki sevap.

Edukativna Emisija ,,Behari Sandžaka”

,,Behari Sandžaka” je serijal gdje će uspješni mladi Sandžaka pričati o svojim koracima na ljestvicama koje vode do uspjeha.

Ovo je serijal gdje će se afirmisati talentovani mladi Sandžaka te će pričati o svom putu do uspjeha. Svjesni smo da je put do uspjeha težak, trnovit i često se desi da dosta nas posustane na tom putu. Baš iz tih razloga cilj Udruženja je da ovim serijalom motiviše mlade u Sandžaku da se bore na putu dobra i hajra i da nikad ne odustaju od svojih ciljeva.

Podeli