DruštvoVesti

Glumci Regionalnog pozorišta Novi Pazar gosti gradonačelnika Nihata Biševca

 Novopazarsko Regionalno pozorište i Kulturni centar Novi Pazar pobednici su 66. “Sterijinog pozorja” održanog u Novom Sadu. Samim tim poneli su epitet najboljih na Balkanu. Predstava “Ako dugo gledaš u ponor”, rađena po istoimenom romanu književnika Enesa Halilovića, najbolja je predstava u celini, odlučeno je od strane eminetnog žirija. Tim povodom, glumci ovdašnjeg pozorišta bili su danas gosti gradonačelnika Nihata Biševca i njegovih saradnika.

“Ovo nagrada je samo kruna našeg dugogodišnjeg rada i prosto smo i sebi dokazali da vredimo mnogo više nego što smo mislili da vredimo”, istakli su  glumci Regionalnog pozorišta Lemana Bećirović Binjoš i Dušan Živanić.k

”Nagrade su, u konkurenciji deset najboljih, delovale nestvarno, ali ovacije novosadske probirljive publike ukazale su na mogućnost ostvarenja neke od nagrada. Titulu najboljih na Balkanu, ipak nismo očekivali, ali smo je zaslužili”, kazao je Mujezinović. On je zahvalio gradonačelniku Nihatu Biševcu i njegovim saradnicima što su danas ugostili glumce i iskoristio priliku da kaže da je, ne samo ova nagrada, već i mnoge koje su osvojili do sada, kao i dugotrajani rad i trud, pokazatelj da su opravdali sva sredstva koja Grad Novi Pazar izdvaja iz budžeta za kulturu.

 

“Hvala što ste još jednom pokazali koliko vredite i što ste ponovo svoj grad prezentovali u najboljem svetlu i hvala što ste doprineli da se o Novom Pazaru sada priča u čitavom regionu u kojem ste vi najbolje pozorište”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac i obećao da će lokalna samouprava sigurno u budućnosti izdvajati još veća sredstva za Regionalno pozorište kao i za sve institucije koje se bave kulturom. On je napomenuo da u odnosu na druge gradove u Srbiji, Grad Novi Pazar izdvaja najviše sredstava za kulturu.

Glumici Regionalnog pozorišta Anđeli Marić dodeljena je i Sterijina nagrada iz Fonda “Dara Darinka Čalenić” za najbolju mladu glumicu a nagrađen je i Rifat Rifatović za ulogu u predstavi 2Ako dugo gledaš u ponor”. Za ovu prestavu, Božidar Obradović je nagrađen Sterijinom nagradom za originalnu scensku muziku a specijalna Sterijina nagrada za režiju pripala je Zlatku Pakoviću.

B.Veljović

Podeli