Pomozimo Merjem da prohoda

 Humanitarne organizacije Otvorena ruka i Sevap po ko zna koji put u prvim su redovima da pomognu i skupe pomoć onima kojima je potrebna. Tako su se ovoga puta, čini se,  kao nikada do sada, digli na noge da na sve načine skupe novčana sredstva za lečenje male Merjem Nikšić iz Novog Pazara kako bi prohodala. Pored kutija koje će od danas svakoga dana biti postavljene kod pečurke u centru grada postavljene su i  u preko 120 objekata kako bi  uz pomoć humanih građana skupili što više novca.

 

 

Ovo je dvogodišnja Merjem Nikšić. Vesela i nasmejana devojčica koja bi volela da šeta sa roditeljima, igra se. Ali Merjem to ne može. Ona ne može da hoda. Boluje od cerebralne paralize od koje se leči i već je imala hiruške intervencije koje za sada nisu dovoljne kako bi ova naša malena sugrađanka prohodala. U akciju prikupljanja novčanih sredstava za lečenje male Merjem uključio se veliki broj kako pojedinaca tako i institucija i humanitarnih organizacija. Sevap i Otvorena ruka takođe.

“Ovo je još jedna u nizu akcija humanitarnih organizacija “Otvorena ruka” i Sevap”. Akcija je planirana da se narednih dana sprovodi tokom čitavog dana kako bi se skupilo što više novčanih sredstava za lečenje male Merjem”, kazala je dr Medina Rašiti. “Mala Merjem boluje od cerebralne paralize i samo roditelji koji imaju decu sa ovom bolešću znaju o kakvoj je borbi reč”, dodala je ona. Inače, Merjem je već tretirana matičnim ćelijama, u planu je da se obave još neki operativni zahvati u Kijevu i Americi naredne godine a za sve to treba puno para.

 

“Otvorena ruka”i “Sevap” su u preko 120  objekata u gradu postavile kutije za pomoć našoj maloj Merjem. Pored ovog, način da pomognemo u prikupljanju novca za njeno lečenje je slanje  SMS poruke sadržaja 1041 na broj 3030 za Srbiju čija cena je simboličnih 200 dinara i poruku sadržaja human1041 na broj 455 za dijasporu a cena poruke je 20 franaka. Naša jedna poruka znači put do ozdravljenja Merjem Nikšić koju njena porodica a i svi mi želimo ubrzo da vidimo kako trči, igra se sa vršnjacima i jednoga dana sama ode u školu bez pomoći. Pomozimo Merjem da prohoda.

Podeli