RegionVesti

Podgorica: Erbaş prisustvovao svečanosti Medrese “Mehmet Fatih”

Medresa “Mehmet Fatih” u Podgorici ispratila je danas desetu generaciju maturanata i šestu generaciju maturantkinja te škole.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić poručio je maturantima da znanja koja su stekli tokom školovanja, iskoriste kako bi bili od koristi društvu.

“Draga deco, vama neka je sa srećom. Molim Allaha dž.š da vam otvori puteve, da budete od koristi, da nastavljate da stičete korisno znanje, da budete od koristi sebi, svojim porodicama, Medresi, Islamskoj zajednici, društvu u celini. Neka vam je hairli”, poručio je, između ostalog Fejzić.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori posebno je zahvalio predsedniku Uprave za verske poslove Turske Ali Erbaşu, koji je bio specijalni gost današnje akademije upriličene povodom ispraćaja još jedne generacije učenika.

Pozdravljajući prisutne, Erbaş je poručio da je bio prisutan kada je Medresa “Mehmet Fatih” odškolovala prvu generaciju, pre deset godina.

“Tačno pre deset godina prisustvovao sam ispračaju prve generacije maturanata ove Medrese, ovde u Podgorici. Tada sam rekao da sam još u Turskoj učestvovao na dosta akademija, ali se ni na jednoj nisam tako osećao. Prošlo je deset godina, a moje uzbuđenje je i dalje isto”, poručio je Erbaş prisutnima.

Direktor Medrese “Mehmet Fatih” Amer Šukurica, maturantima je uputio posebnu poruku.

“Ponosni smo na vas i nadam se da ćete činiti zdravo i kvalitetno društvo. Mi u Medresi smo jedna porodica i vrata ove kuće će vam uvek biti širom otvorena. Neka vam stečeno znanje bude vodilja kroz život“, poručio je Šukurica.

Ovogodišnje školovanje završilo je ukupno 52 učenika, od čega je 17 maturanata i 35 maturantkinja.

Današnjoj svečanoj akademiji prisustvovali su ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan, predstavnici javnog i političkog života, članovi Islamske zajednice, te roditelji učenika.

Na svečanoj akademiji, koja je održana ispred Medrese u Podgorici, a kojoj je prisustvovao veliki broj gostiju, uručena su i priznanja najboljim učenicima.

 

Senada Kalić

Podeli